Efter skudepisode: Trusler mod fængselsbetjente i fritiden tager til

I løbet af sommeren har der været en række chikanesager mod fængselsbetjente.

Flere fængsler har gjort nye sikkerhedsforanstaltninger efter en række trusselepisoder mod fængselsbetjente. (Foto: claus fisker © Scanpix)

Fængselsbetjente, der bliver fulgt hjem fra arbejde og fotograferet foran bopælen.

Eller biler med formodede bandemedlemmer, der holder klar til at opsøge og chikanere fængselsbetjente, når de får fri fra arbejde.

Sådan har sommeren været for en række fængselsbetjente landet over både i København, på Fyn og i Jylland.

Mindst seks tilfælde af trusler mod fængselsbetjente i fritiden er blevet anmeldt til politiet de seneste uger.

De seks episoder er alle sket, efter at en fængselsbetjent i Nyborg blev skudt tre gange i benet på klos hold af maskerede mænd i midten af juli.

- Vi har oplevet et stigende antal trussel- og chikanesager. Det er både, når folk er på vej hjem fra arbejdet og når de er kommet hjem, siger Kim Østerbye, forbundsformand i Fængselsforbundet, der organiserer landets fængselsbetjente.

Chikane- og trusselssagerne er blandt andet tilfælde, hvor små grupper har fulgt efter en fængselsbetjent efter arbejde og spyttet på vedkommende eller eksempelvis fulgt en fængselsbetjent helt til hjemmeadressen og med en fingerpistol som tegn signaleret, at man var efter vedkommende.

- Vi oplever indimellem chikane af tidligere indsatte, hvis man eksempelvis møder dem i Brugsen og får en kommentar med på vejen. Det nye er, at det her virker meget målrettet, siger Kim Østerbye.

Justitsminister Søren Pind (V) annoncerede i forbindelse med skudepisoden ved Statsfængslet i Nyborg tidligere på sommeren, at politiet nu vil skærpe fokus på fængselsbetjentenes sikkerhed. Desuden vil regeringen hæve straffen for vold og trusler mod tjenestemænd med den såkaldte respektpakke, der forventes at blive politisk forhandlet i løbet af efteråret.

Facebook
Twitter