Efter skudepisoder: Politiet indfører skærpet strafzone i Vollsmose

Tiltaget kommer efter flere skyderier i Vollsmose.

- Det er nu anden gang i løbet af kort tid, der bliver afgivet skud i området. Borgernes tryghed og sikkerhed er helt afgørende for os. Vi kan ikke, og vi vil ikke acceptere, at der bliver anvendt skydevåben, forklarer politidirektør Arne Gram. (Foto: Tim K. Jensen © Scanpix)

Efter flere skyderier har Fyns Politi torsdag aften besluttet at oprette skærpet strafzone i dele af Vollsmose i Odense.

Det gælder fra torsdag den 25. juni klokken 20.00 til torsdag den 2. juli klokken 15.00.

Onsdag blev to 31-årige mænd ramt af skud i netop Vollsmose. Den ene mand mistede livet, mens den anden er i stabil tilstand.

Skyderiet er det seneste af en række i Odense-bydelen.

Den skærpede strafzone betyder, at straffen for visse former for utryghedsskabende kriminalitet begået i strafzonen kan forhøjes op til det dobbelte i forhold til gældende praksis.

- Det er nu anden gang i løbet af kort tid, der bliver afgivet skud i området. Borgernes tryghed og sikkerhed er helt afgørende for os. Vi kan ikke, og vi vil ikke acceptere, at der bliver anvendt skydevåben. Vi indførte derfor visitationszone torsdag i sidste uge, siger politidirektør Arne Gram.

- Alligevel skete det så igen i nat og denne gang med fatale følger – en mand mistede livet og en anden mand blev såret. Derfor har jeg nu besluttet at indføre skærpet strafzone, så vi kan få genskabt trygheden og sikkerheden for de mange fredelige mennesker, der bor og arbejder i området.

Strafzonen kommer til at gælde i området, der er markeret på nedenstående kort.

Kort fra Fyns Politi.

Ifølge DR's oplysninger har en af de ramte i aftenens skyderi forbindelse til bandemiljøet, og det er Fyns Politis vurdering, at nattens skudepisode er en udløber af en igangværende bandekonflikt i området.

For blot en uge siden blev fire personer anholdt i forbindelse med et andet skyderi i Vollsmose. Det fik Fyns Politi til at indføre visitationszoner.

For at kunne indføre en skærpet strafzone skal politiet vurdere, at der er tale om et ekstraordinært kriminalitetsbillede i det pågældende område. Der skal altså være tale om en situation ud over det sædvanlige.

Facebook
Twitter