Efter stribevis af pesticidfund: Nu varsler miljøministeren stramninger

Efter et år med ekstraordinært mange nye pesticidfund melder miljøminister Jakob Ellemann-Jensen sig nu i koret af bekymrede.

Ministeren erkender, der er brug for flere tiltag for at sikre det danske drikkevand mod pesticider.

Miljø- og fødevareministeren er bekymret for det danske drikkevand - og han vil gerne kigge på skrappere initiativer for at beskytte det vand, der render ud i hanerne

Det siger han i dag på et samråd i Folketinget.

- Når det faglige grundlag er på plads, tror jeg på, at vi kan blive enige om, at vi skal gøre mere, end vi gør i dag, sagde Jakob Ellemann-Jensen (V).

Ingen uenighed

Han var åben over oppositionens ønske om, at pesticidaftalen fra 2017 skal genåbnes for at forhandle totalforbud for brug af sprøjtemidler i de såkaldt boringsnære beskyttelsesområder.

- Jeg tror egentlig ikke rigtigt, at der er nogen uenighed om det her, lød det blandt andet fra Jakob Ellemann-Jensen (V), som dog understregede, at beslutningerne skal træffes på baggrund af flere nye faglige vurderinger, som er under udarbejdelse.

Det er efter flere sager, hvor der er gjort overraskende fund af pesticidrester i drikkevandet, at en samlet opposition havde kaldt ministeren i samråd.

Gentagne fund er bekymrende

Og Jakob Ellemann-Jensen gav også udtryk for sin egen bekymring under samrådet.

- Jeg deler udpræget bekymringen over, at man med jævne mellemrum gør nye fund af pesticider i grundvandet, sagde miljøministeren.

Til efteråret vil ministeren sætte sig sammen med de partier, der sidste år lavede en pesticid-strategi sammen.