Efter trusler i DR-dokumentar: Anja og Said er stadig et par

I 2013 forlod Anja Kofoed sin mand Said Somri og Marokko under stor dramatik. Men de er stadig gift, og Anja håber på, at familien bliver genforenet.

45-årige Anja Kofoed og 30-årige Said Somri blev gift i Marokko i 2007. Du kan se et klip fra bryllupsceremonien ved at trykke play.

Anja Kofoeds afsked med Said Somri og Marokko blev brat og dramatisk. Said truede med at slå hende og deres to drenge - Nassim og Anass - ihjel. Anja tog konsekvensen og rejste til Danmark med børnene.

Det fremgår af dokumentaren 'Forført af kærlighed', som DR2 viste onsdag aften. Said har senere sagt, at han aldrig havde tænkt sig at gøre alvor af truslerne, og siden har bølgerne lagt sig.

- Vi er stadig sammen som et par. Vi er stadig gift, siger Anja.

Hvordan kan du stadig være sammen med en mand, der, som du fortæller i dokumentaren, har truet dig og dine børn på livet?

- Ja, det er et rigtig godt spørgsmål. Det er ikke fordi, noget skal undskyldes på Saids vegne, men der var flere ting, der gjorde, at han opførte sig, som han gjorde. Og så tænker jeg også, at man ikke bare skal finde sig i alt og være et offer, men der er også en grund til, at tingene sker, fortæller Anja og fortsætter:

- Noget af det hænger også sammen med mit liv. Jeg har skullet lære noget. Nogle vil måske sige, at jeg bare skal lære at sige fra og gå, men jeg synes ikke, at det er så enkelt. Og for mig har det vigtigste været, at børnene har kontakt med deres far, uanset om Said og jeg skal være sammen eller ej.

Feriekærlighed

Anja mødte Said under en ferie i Marokko i 2006. De blev forelsket og tilbragte seks uger sammen.

Året efter flyttede hun til Marokko, blev gift med Said og fødte deres første søn, Nassim. Lillebror Anass kom til verden i 2012, mens mor og far forsøgte at etablere et pensionat.

Drømmen om et idyllisk familieliv brast, i takt med at parrets frustrationer over manglende

indtægter
fra pensionatet hobede sig op.

Og i 2013 gik det galt for Said, der ifølge Anja blev "fuldstændig sindssyg og psykotisk".

Anja tog børnene med til Casablanca, hvorfra turen skulle gå til Danmark, men det kunne ikke lade sig gøre uden Said, der skulle levere et par underskrifter.

For det første til Anass' pas. For det andet skulle Said skrive under på, at Anja kunne forlade Marokko med børnene. Det gjorde Said modvilligt, så Anja og børnene kunne rejse hjem til

Bornholm
, hvor de har boet i en villa i byen Tejn - i nærheden af mormor - siden.

Hvordan har I det nu?

- Børnene er glade for deres liv her og deres kammerater. Den lille går i en naturbørnehave, som er helt fantastisk. Nassim kan udfolde sig på andre måder her og har altid været glad for at bo på

Bornholm
. Han har på intet tidspunkt sagt, at han ville tilbage til Marokko. Men han savner sin far, siger Anja.

Den nu 45-årige mor til to har arbejdet som guldsmed på

Bornholm
, men ikke nok til, at rejserne til Marokko kan blive hyppigere, som Anja ønsker for sin egen, Said og børnenes skyld.

Håbet er, at familien bliver genforenet.

- Men jeg har svært ved at se, hvordan det skal ske. Nogle gange kan vi godt lege med tanken om at flytte til Sverige, Frankrig eller Italien, siger Anja.

Den plan har manglende penge og udsigten til at skulle starte forfra med et nyt sprog sat en stopper for.

Said har fået det bedre

Said er blevet 30 år, er begyndt at arbejde i et stenbrud og har ifølge Anja fået det meget bedre. Det mærkede hun og børnene, da de var i Marokko i sommer.

- Børnene er begyndt at tale mere om deres far, fordi de også kunne mærke, at der var sådan en god stemning. Så de spørger tit om, hvornår vi skal besøge ham, eller om han ikke bare kan komme her og bo hos os.

Og Anjas følelser for Said er stadig varme.

- Når vi har de der gode samtaler, som vi har, hvor vi virkelig føler os forbundet, så kan jeg mærke, at det er der, jeg er mest glad. Det er det, jeg ønsker allermest. Jeg ønsker allermest, at vi skal have det godt sammen.

Anja og børnene skal besøge Said igen i februar.

Du kan se eller gense DR2-programmet 'Forført af kærlighed' på DR TV.