Efter trusler og afpresning: Bandemedlem bliver udvist

Højesteret udviser et medlem af Loyal To Familia. Han har barn og kæreste i Danmark.

Banden Loyal To Familia skaber ifølge Højesteret betydelig utryghed i offentligheden. (Foto: © Scanpix danmark stf, Scanpix)

Et 30-årigt medlem af banden Loyal To Familia (LTF) har i dag fået samfundets røde kort i form af en ubetinget udvisning med indrejseforbud i seks år.

Højesteret går dermed imod, hvad både by- og landsretten mente.

Her vurderede man, at en ubetinget udvisning ikke kunne komme på tale, blandt andet fordi manden kom til Danmark som fireårig som statsløs palæstinenser fra Libanon.

Ved Østre Landsret blev han idømt otte måneders fængsel og en betinget udvisning for to tilfælde af trusler mod vidner og et tilfælde af afpresning. Højesteret behandlede dog udelukkende spørgsmålet om udvisning.

Her lagde man vægt på hans lange cv med forskellige domme. Foruden denne sag har han hele 14 straffesager på samvittigheden. De handler om alt lige fra tyveri og vidnetrusler til grov vold og våbenbesiddelse.

LTF-medlemmet har et barn og er i fast forhold. Retten mente dog ikke, at det var nok til, at det ville være i strid med menneskerettighederne.

Man hæftede sig også ved, at mandens tilknytning til LTF, "der blandt andet i kraft af en alvorlig konflikt med rivaliserende bander med indbyrdes drab og drabsforsøg, har skabt betydelig utryghed i offentligheden", skriver Højesteret.

/ritzau/