Efter TV 2-dokumentar: Imamer til hastemøde i København

Onsdag klokken 16 samles op mod 20 imamer i København for at tale om TV 2-dokumentaren 'Moskeerne bag sløret'.

Billede fra mødet i Islamisk Kulturcenter her til eftermiddag. (Foto: Vicki Therkildsen © DR Nyheder)

Imamen i Islamisk Kulturcenter i København har kaldt til hastemøde.

- Jeg har inviteret alle landets imamer, og 15-20 har meldt tilbage, at de kommer. Det er imamer fra København, Odense og Aarhus, siger imam Khalil Mushib.

Mødet er klokken 16 på Islamisk Kulturcenters adresse i det nordvestlige København, men Khalil Mushib vil ikke fortælle, hvorfor han har kaldt til imam-samling.

Billede fra mødet blandt imamerne her til eftermiddag. (Foto: Vicki Therkildsen © DR Nyheder)

Islamisk Trossamfund og Dansk Islamisk Center fortæller til DR Nyheder, at mødeindkaldelsen skyldes TV 2-dokumentaren 'Moskeerne bag sløret'. Det bekræfter talsmanden for moskeen på Grimhøjvej i Aarhus, Oussama El-Saadi. Han er i skrivende stund på vej til mødet.

- Vi skal diskutere denne her dokumentarfilm fra TV2, og hvad der er de bedste svar til det, siger han.

Første afsnit af dokumentarserien 'Moskeerne bag sløret' blev vist tirsdag aften, men debatten har også raset i dagene op til, efter TV 2 har offentliggjort flere videoklip fra dokumentaren.

I et af videoklippene kan man se Grimhøj-moskeens imam, Abu Bilal, belære tilhørerne om, hvilke blodige straffe - herunder stening - Koranen dikterer ved blandt andet utroskab.

I to andre klip rådgiver en foredragsholder i Grimhøj-moskeen en muslimsk kvinde om, hvordan hun skal slå sit barn, hvis det ikke bede. Og han fortæller, at det ifølge Koranen er forbudt for muslimske kvinder at arbejde sammen med mænd.

Tager afstand fra dokumentaren

Talsmanden for Grimhøj-moskeen mener, at TV 2 undlader vigtig information i dokumentaren.

- TV 2 fortæller kun de dårlige ting. Abu Bilal siger nogle gode ting om Danmark, som de har valgt ikke at oversætte. De personer, der er med, får ikke lov til at forklare sig, kritiserer Oussama El-Saadi.

Den kritik kom talsmanden også med, umiddelbart efter videoklippene begyndte at florere. Onsdag skal dokumentaren så vendes med de andre imamer.

- Først og fremmest skal vi tage afstand fra dokumentaren på grund af den måde, den er optaget på med skjult kamera. Vi føler, at vores rettigheder er krænket, siger Oussama El-Saadi.

Der er yderligere to afsnit af 'Moskeerne bag sløret', hvori TV 2 besøger andre moskeer i København, Odense og Aarhus.