Efter vandaliseret bageri og knivtrusler: Politiet udstyrer Ali med overfaldsalarm

- Det er en alvorlig forbrydelse, som vi gør, hvad vi kan for at opklare, siger politiet.

- Han (Ali) er netop nu i gang med at få udleveret en alarmtelefon, som han kan aktivere, hvis han bliver udsat for noget, som han mener, at politiet skal vide, siger Allan Nyring, der er ledende politiinspektør ved Københavns Politi. (© (c) DR)

19-årige Ali Parnian frygter for sit liv, efter at han gentagne gange er blevet truet, og hans bageri i Tingbjerg er blevet vandaliseret af maskerede gerningsmand, efter at han - ifølge ham selv - nægtede at betale bestikkelsespenge.

Ali og hans far Mohsen Parnian mener ikke, at politiet har beskyttet ham godt nok og har blandt andet berettet om, at ukendte gerningsmænd mødte op på familiens bopæk og truede med knive.

Ledende politiinspektør i Københavns Politi Allan Nyring ønsker ikke at kommentere faderens kritik af hændelsesforløbet, men fortæller, at de har efterforsket de fem anmeldelser, Ali Parnian har afgivet den seneste måned.

Han forsikrer dog, at de tager sagen meget alvorligt, og nu har politiet også besluttet at give Ali ekstra beskyttelse i form af en overfaldsalarm, han kan bruge til at kontakte politiet direkte.

- Han er netop nu i gang med at få udleveret en alarmtelefon, som han kan aktivere, hvis han bliver udsat for noget, som han mener, at politiet skal vide. En overfaldsalarm er noget, vi kan give til borgere i for eksempel trusselssager, og det er noget, vi gør relativt ofte, siger Allan Nyring fra Københavns Politi og fortæller videre, at politiet generelt er talstærkt til stede i Tingbjerg på grund af konfliktbilledet mellem banderne.

Alis far, Mohsen Parnian, bekræfter, at hans søn nu får en overfaldsalarm.

- Jeg var hos politiet i aftes. Min søns og vores liv er i fare. Jeg har bedt politiet om hjælp, og nu får min søn en alarm, siger han.

FORLØB I SAGEN OM ALI

  • En måned siden: Ali blev truet med kniv i sit hjem. Politiet blev kontaktet og kom.

  • Torsdag den 18. Ruder blev smadret i butikken og der blev kastet fyrværkeri ind i lokalet. Politiet kom. Fik ikke optagelser fra overvågningskameraerne med.

  • Fredag den 19. Der blev igen smadret ruder. Politiet kom.

  • Lørdag den 20. Fem maskerede mænd smadrede butikken i åbningstiden baseballbat og jernstænger. Her kom politiet også og fik denne gang overvågningsvideoerne med.

  • Søndag den 21. Efter indslag i TV 2 Lorry blev der igen smadret ruder, og tolk og far tog derud og blev igen opfordret til at betale.

Bruger alle efterforskningsskridt

Københavns Politi har endnu ikke foretaget nogen anholdelser i sagen. De er netop nu i gang med at holde de forskellige anmeldelser fra Ali Parnian op mod hinanden for at se, om det giver et endnu klarere billede af de forskellige hændelser med trusler og hærværk.

Desuden er politiet i gang med at samle overvågning sammen fra området omkring bageriet i Tingbjerg, lige som de har sporsikret på bageriet, hvor fem maskerede mænd lørdag smadrede butikken i åbningstiden med baseballbat og jernstænger.

- Vi samler alle de tråde og ser på, hvilket billede vi får, så vi kan komme tættere på at fange gerningsmændene, som vi mener har begået en ganske alvorlig forbrydelse, siger Allan Nyring.

Han fortæller videre, at politiet har fulgt sagen lige fra begyndelsen og har reageret på alle anmeldelser. De er blandt andet i gang med at gennemgå den afhøringsrapport, der blev lavet for en måned siden, da Ali Parnian blev truet på sin bopæl.

- Vi er ved at finde ud af præcis, hvad der foregik. Der har selvfølgelig været en afhøring og en afhøringsrapport, og på baggrund af det har der været taget nogen efterforskningsskridt, siger ledende politiinspektør Allan Nyring.

Hvad gjorde I præcis dengang?

- Det er en alvorlig forbrydelse, som vi gør, hvad vi kan for at opklare. Men vi er afhængige af, at der er nogle, der fortæller os noget.

Neden for kan du se en optagelse fra overvågningskameraet i butikken, hvor fem maskerede mænd raserer butikken.