Efter voldsomme sammenstød: Klagemyndighed efterforsker politiaktionChristiania

Efter gårsdagens tumult under en politiaktion, har DUP modtaget en anmeldelse.

Det kom til voldsomme sammenstød, da politiet i går rykkede ind på Christiania.

Det bliver nu en opgave for Den Uafhængige Politiklagemyndighed, DUP, at undersøge en politiaktion på Christiania, hvor flere personer angiveligt blev slået i hovedet med politistave.

Det oplyser direktør i DUP, Kirsten Dyrman.

- Jeg kan se her i posten, at der ligger flere henvendelser, men også en enkelt, som vi må opfatte som en direkte anmeldelse, fra en person, som selv har været direkte involveret og som anmelder sig udsat for slag af politiet, siger hun til DR Nyheder.

I en video offentliggjort af Christianias videodokumentargruppe Cadok, ses et sammenstød mellem betjente fra Københavns Politis Tashforce Pusherstreet og flere personer på Chrisiania.

Flere personer bliver i videoen ramt af slag fra politistavene. Ifølge 24-årige Oliver Haase, der filmede politiet, måtte han efterfølgende på skadestuen for at blive syet med flere sting. Det bekræfter en skadestuesrapport, DR Nyheder har fået fremvist.

Indtil flere personer ses i videoen filme politiets arbejde, ligesom en klippet version er blevet gjort tilgængelig på Cadoks facebookside – ligesom du kan se den i toppen af denne artikel.

Den video vil indgå som et element i efterforskningen, oplyser Kirsten Dyrman.

- Vi iværksætter en efterforskning. Det foregår typisk på den måde, at vi beder om alt materiale fra Københavns Politi, som kunne belyse situationen. Vi prøver så hurtigt, som vi overhovedet kan, hvem der overhovedet kunne være vidner.

Københavns Politi har optaget gårsdagens aktion på Christiania med hjelmkameraer. De optagelser vil blive en del af undersøgelsen, bekræfter politiet, men de ønsker ikke at lade DR Nyheder se optagelser.

Hun fortæller, at politiklagemyndigheden ofte får anmeldelser efter aktioner på Fristaden Christiania fra borgere. De går typisk på brug af vold eller overdreven brug af magt.

I en anden sag fra sidste år har Den Uafhængige Politiklagemyndighed rejst sigtelse mod en betjent, der bruger peberspray mod en anholdt. Her er det DUP’s opfattelse, at betingelserne for brugen af peberspray ikke er opfyldt. Sagen har endnu ikke været for retten.

Rettelse: I en tidligere udgave af artiklen fremgik det, at Københavns Politi har slået flere personer i hovedet med knipler. Dette har DR Nyheder fået oplyst af flere kilder. Det har dog ikke været muligt at få påstanden bekræftet af uafhængige kilder.