Efter Yousees nytårsnedbrud: 51-årig mand løsladt

Han er dog fortsat sigtet for hærværk og for at have forstyrret driften af fjernsynsanlæg, oplyser Københavns Politi.

(Foto: Sarah Christine Nørgaard © Scanpix)

Yousees nedbrud nytårsaften gav grå hår rundt omkring i de danske hjem, hvor dronningens traditionsrige nytårstale og rådhusklokkernes bimlende markering af årsskiftet blev trumfet af sorte tv-skærme.

Flere end en million tv-kunder blev ramt af nedbruddet nytårsaften, som efterfølgende blev undersøgt internt hos virksomheden YouSee.

I går kom det frem, at en 51-årig mand er mistænkt for at have forstyrret tv-signalet med en bevidst skadelig handling. Kort efter blev manden anholdt af Københavns Politi.

Københavns Politi har til formiddag modtaget yderligere oplysninger i sagen om nedbruddet i tv-signalet nytårsaftensdag, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

- De nye oplysninger betyder, at den sigtede vil blive løsladt, da der på nuværende tidspunkt ikke er grundlag for at kræve ham varetægtsfængslet. Sigtelsen mod manden opretholdes dog, og efterforskningen fortsætter, står der i pressemeddelelsen.

Sigtet for hærværk

Vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen fra Københavns Politi oplyser, at den 51-årige mand er sigtet ud fra to paragraffer.

Den ene er straffelovens paragraf 193, der omhandler "omfattende forstyrrelse af driften af fjernsynsanlæg".

Manden er også sigtet for hærværk.

Jens Møller Jensen ønsker ikke at komme med flere detaljer om, hvorfor manden er blevet løsladt.

Hos TDC Group, der ejer Yousee, oplyste koncernchef Pernille Erenbjerg torsdag, at nedbruddet var kompliceret og kræver detaljeret viden om YouSees opsætning og tv-platform.

I forbindelse med anholdelsen torsdag oplyste politiet, at der var blevet gennemført ransagninger og sikret udstyr.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter