Efterforskningsleder: Jeg vil altid foretrække en levende gerningsmand

Der er fundet flere patronhylstre, hvor den formodede gerningsmand fra skyderiet på Christiania blev anholdt. Men politiet afviser at tale om skudveksling.

Efterforskningsleder Jens Møller under pressemødet på Politigården i København. (Foto: © Nikolai Linares, Scanpix)

Der er ingen ændring i tilstanden hos de to betjente og den civile person, der blev såret under skyderiet på Christiania i onsdags. Hvorfor den ene af betjentenes tilstand stadig er kritisk.

Det fortalte politidirektør ved Københavns Politi, Thorkild Fogde, på pressemødet om den tragiske sag her til eftermiddag. Derefter tog efterforskningsleder Jens Møller over.

Men det var sparsomt med oplysninger, da Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) er gået ind i sagen, som den skal, når politiet affyrer skud. Og det gjorde betjentene i Politiets Aktionsstyrke, da de skulle anholde den formodede gerningsmand i går morges.

- Vi har fået lavet en sammenligning af patronhylstrene på Christiania og patronhylstrene ved anholdelsessteder. Vi kan se, at der er et sammenfald, siger Jens Møller.

Efterforskningslederen talte om flere patronhylstre, men vil ikke komme ind på, hvor mange hylstre der er fundet på anholdelsesstedet. Eller om der har været tale om en skudveksling, da den formodede gerningsmand, som nu er død, blev skudt og anholdt.

- Jeg vil ikke sige noget om nogen skududveksling. Det er en del af DUP'ens efterforskning,

Effekter i forbindelse med anholdelsen i Tårnby af den mistænkte i Christiania-skyderiet. Den formodede gerningsmand blev skudt under anholdelsen og døde i nat. (Foto: © Uffe Weng, Scanpix)

Otte ransagninger

Politiet har i tidsrummet mellem skyderiet på Christiania onsdag aften og anholdelsen i Tårnby i går morges foretaget otte ransagninger. To ransagninger på Christiania og seks ransagninger uden for Christiania.

Det er ifølge Jens Møller de ransagninger, der førte politiet frem til lejligheden i Tårnby, hvor den formodede gerningsmand forsøgte at flygte fra i går morges, men hvor han blev ramt af de skud, der resulterede i, at han døde i nat.

Efterforskningslederen blev under pressemødet spurgt til politiets betragtninger i forhold til den formodede gerningsmands død.

- Jeg vil altid foretrække en levende gerningsmand. Det er både af menneskelige og efterforskningsmæssige hensyn. Det er på ingen måde politiets ønske, at en gerningsmand dør, sagde Jens Møller.

Han vil ikke afvise, at der kan være flere gerningsmænd indblandet i sagen, og at politiet derfor meget gerne vil høre fra personer, der skulle have oplysninger om den formodede gerningsmands færden mellem skudepisoden på Christiania og anholdelsen i Tårnby.

Jens Møller oplyser, at politiet ikke har haft mulighed for at afhøre den afdøde gerningsmand efter anholdelsen. Ligesom den betjent, hvis tilstand stadig er kritisk, ikke er blevet afhørt.