Efterlysning bar frugt: Røde Kors jubler over hjælp til flygtningebørn

Røde Kors har mere end halveret underskuddet af værger til uledsagede flygtningebørn på under tolv timer.

På en enkelt dag har 200 meldt sig om værger for uledsagede flygtningebørn. ARKIVFOTO. (Foto: søren bidstrup © Scanpix)

I morges beskrev DR Nyheder, hvordan Røde Kors oplever stor mangel på frivillige, der kan hjælpe uledsagede flygtningebørn til en god start i Danmark.

Ved dagens start manglede der 350 værger, men sent tirsdag eftermiddag er der gode nyheder, skriver generaldirektør Anders Ladekarl på Facebook. Efterlysningen har nemlig båret frugt.

FLOT Danmark. I morges manglede vi 350 værger til flygtningebørn - siden da har 200 meldt sig - så nu mangler vi "kun"...

Opslået af Anders Ladekarl på 29. marts 2016

Til DR Nyheder forklarer han, at man forventer en stor del af de dagens 200 tilmeldte vil være egnede som værger.

- De fleste, der melder sig, ved at det kræver ansvar, og mange kommer igennem nåleøjet. Vi forventer, at en meget stor del af det underskud vi havde af værger, vil være dækket ind med de mange, der har meldt sig i dag og forhåbentligt melder sig de næste dage.

Selvom mange har meldt sig, mangler der stadig især frivillige i Nordjylland, forklarer Anders Ladekarl.

- Jeg tror, det hænger sammen med, at mange af de uledsagede er placeret i Nordjylland, og derfor er der et ekstra stort behov der.

Over 2000 børn flygtede til Danmark alene i 2015, viser tal fra Udlændingestyrelsen. På grund af det store antal manglede der tirsdag morgen seks gange så mange som sidste år.

- Mange kan få en bedre start på tilværelsen i Danmark. Børnene får en voksen at læne sig op ad, når der skal være kontakt til det offentlige, eller når der er brug for en at betro sig til, siger Anders Ladekarl.

Vi mangler værger til flygtningebørn lød det i morges fra Røde Kors. Nu har flere hundrede allerede meldt sig.

Posted by DR Nyheder on Tuesday, March 29, 2016