Efterlyst i Volvo kontaktede selv politiet

En af de eftersøgte tog selv kontakt til politiet via sin advokat.

Det var først sent på aftenen, at politiet fik bekræftet, at Volvoen ikke havde noget med truslen mod nogle bestemte personer at gøre. (Foto: © Carsten Bundgaard Andersen, Scanpix)

En af de tre efterlyste passagerer i den Volvo, der fredag satte Danmark på det anden ende, tog selv kontakt til politiet omkring klokken 17.

- Jeg kan bekræfte, at min klient har haft tilknytning til bilen og har fortalt, hvor den var henne via os. Det gør vi klokken 17, siger Asser Gregersen fra Rosenkilde og Gregersen forsvarsadvokater.

Københavns Politi bekræfter over for DR Nyheder, at en af mændene i køretøjet henvendte sig til politiet via sin advokat, efter Volvoen var blevet efterlyst. Tidspunktet kan dog ikke bekræftes.

Fredag lukkede politiet Sjælland ned, efter den sorte Volvo udviste mistænkelig adfærd nær en eller flere personer, der er udsat for en konkret trussel. Det oplyste chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov på et pressemøde lørdag.

Broer og færger blev lukket ned, og politiet udsendte en efterlysning af den sorte Volvo på svenske nummerplader med tre personer i. Det hele lammede både tog- og biltrafikken det meste af fredag.

Men nu fremgår det altså af TV 2's oplysninger, at den ene mistænkte via sin advokat tog kontakt til politiet allerede klokken 17.

Manden fortæller ifølge TV2 desuden, at de efterlod bilen ved Vintre Møller nær Holbæk på Midtsjælland, mens de flygtede fra politiet, fordi "de ikke havde noget kørekort og var påvirkede af hash".

pressemødet lørdag eftermiddag fortalte chefpolitiinspektør Hans Jørgen Borge, at den efterlyste Volvo havde vist sig ikke at have noget med den aktuelle trussel at gøre, men at den i stedet havde relationer til anden kriminalitet.

- Vi har haft to personer anholdt, der nu er løsladt igen, sagde chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov.

Politiet har derfor delt sagerne i to. PET fortsætter efterforskningen af truslen på menneskeliv, men har ikke noget at gøre med for eksempel den store politiaktion, der fandt sted i Espe på Fyn.