Efterskole lukket uden varsel: Eleverne sendt hjem

Eleverne på Fanø Efterskole skal ikke tilbage efter juleferien, da skolen pludselig har meldt ud, at den lukker.

Mads Sindesen skal ikke længere være elev på Fanø Efterskole, efter at skolen er lukket. (© DR)

Selv om det er midt i skoleåret, er det slut med at gå på Fanø Efterskole for Mads Sindesen og hans klassekammerater.

Efterskolen har nemlig i denne uge - pludseligt og uden varsel - meldt ud, at den lukker. Det fik eleverne besked om tirsdag, fortæller han til DR Nyheder.

- Det kom på højttalerne, "alle ned i messen", og da vi kom ned i messen, sagde en af lærerne, at ”skolen lukker måske i morgen.” Og vi fik ikke så meget mere at vide, fortæller han.

Og det var ikke noget, hverken elever eller forældre var blevet informeret om, fortæller hans mor, Karen Sindesen, der fredag har været på Fanø for at hente sønnen.

- Jeg fik det at vide gennem hans lillebror, som snakkede med ham og sagde "skolen lukker i morgen". Det var et stort chok. Jeg tænkte, at det passer ikke, de laver fis. Men det var sandt fortæller hun.

Ifølge DR Nyheders oplysninger har Fanø Sparekasse afvist at forhøje skolens kassekredit.

Skolen: Lukning ikke til at undgå

Der var omkring 50 elever på efterskolen, som nu skal finde på noget andet at lave resten af skoleåret.

- Nu er det forfra og finde den rigtige skole og håbe, der er plads. Også forfra med at falde til, Mads var lige faldet så godt til, så det er meget sørgeligt, jeg er meget chokeret over det, siger Karen Sindesen.

Forstander Kent Nymark har ikke ønsket at udtale sig og henviser til konstitueret bestyrelsesformand Niels Sunesson, som ikke har svaret på DR Nyheders henvendelser.

I en pressemeddelelse skriver bestyrelsen:

- Det er med stor beklagelse, at udviklingen er blevet sådan, og det er også med meget store menneskelige og økonomiske omkostninger til følge, men en indstilling af driften var, under de forliggende omstændigheder, ikke til at undgå.

Ifølge Jydske Vestkysten har Fanø Efterskole 18 medarbejdere, og det er dermed også en af øens største arbejdspladser, der lukker.