Efterskolelærer får betinget straf for at beføle piger

Fem piger blev krænket af en efterskolelærer. Han får tre måneders betinget fængsel, beslutter retten.

Fem elever har følt sig krænket af lærer på Odsherred Efterskole i Fårevejle i Nordvestsjælland. (Foto: Sten Jørgensen © DR)

En efterskolelærer fra Odsherreds Efterskole bliver straffet med tre måneders betinget fængsel i Retten i Holbæk.

Den mandlige lærer var tiltalt for blufærdighedskrænkelse ved at krænke fem kvindelige elever fra skolen i alderen 14 til 16 år.

Dommen er betinget af, at han udfører 80 timers samfundstjeneste. Desuden fratages han retten til at arbejde med børn og unge under 18 år.

Anklager John Catre Nielsen krævede, at læreren skulle have en ubetinget straf på mindst tre måneders fængsel.

Han fremlagde tidligere fredag sin procedure i sagen.

- Vi har at gøre med et lærer-elevforhold. Vi har at gøre med et tillidsforhold, som bliver krænket groft, og vi har at gøre med en hel række.

- En af pigerne sagde, at han var læreren, og det derfor var svært at sige nej i situationen, siger anklageren.

Efterskolelæreren har erkendt i ét tilfælde at have rørt ved en 16-årig piges bryster til en filmaften hjemme i hans lærerbolig.

I retten forklarede han, at han gav hende massage med hendes samtykke, men på et tidspunkt kom til at røre hende på brystet. Det førte efterfølgende til politianmeldelse, hvilket fik flere episoder frem i lyset.

Den mandlige lærer har også erkendt i to tilfælde at have befølt piger på maven i forbindelse med overnatning på en tur med efterskolen.

Han har dog nægtet også at have rørt en 14-årig pige på brystet. Desuden har han nægtet, at han skal have opholdt sig i ti minutter på en 16-årig elevs værelse, hvor eleven kun var iført trusser.

Lærer nægter sig skyldig

Læreren har nægtet sig skyldig i blufærdighedskrænkelse. Forsvarer Klaus Søborg Jørgensen krævede derfor, at efterskolelæreren skulle frifindes.

- Der var ikke noget forsæt for at krænke de her piger. Det er vi nødt til at forholde os til.

- Mange kunne også godt stadig lide at være sammen med ham efter de her påståede episoder, siger forsvareren.

Han argumenterede for, at læreren kun skulle have en straf på 14 dages betinget fængsel. Ligeledes mente han heller ikke, at læreren bør fratages rettigheden til at arbejde med børn og unge.

- Der er intet belæg for, at min klient er uegnet eller farlig som lærer, siger Klaus Søborg Jørgensen.

Den dømte lærer vil ikke anke dommen, oplyser forsvareren.

/ritzau/