Efterskolelærer var sidste mand på båden

Flere af de forfrosne elever fra ulykken ved Præstø fortæller, at den forsvundne lærer kæmpede for dem.

Flere af de forfrosne elever fra ulykken ved Præstø fortæller, at den forsvundne lærer kæmpede for dem. (Foto: © Asger Ellekrog, DR)

Flere af de forfrosne elever fra ulykken ved Præstø fortæller, at den forsvundne lærer kæmpede for dem.

Elever, kolleger og bekendte har siden dragebådsulykken i fredags stået i kø for at forsikre omverden om, at den forsvundne idrætslærer Michael Jørgensen må have kæmpet til det sidste for at redde de 13 efterskoleelever i vandet.

Og nu bekræfter de overlevende billedet af den atletiske efterskolelærer, som en mand, der påtog sig sit ansvar, da det gik galt.

- Da båden kæntrede og endte med bunden i vejret, bevarede han ifølge eleverne og hans kvindelige kollega overblikket og fik dem alle samlet på bådens læside. Herfra organiserede han, at de skulle svømme ind mod land i hold, siger vagtchef Erik Mather ved Sydsjællands og Lolland Falsters Politi.

Den kvindelige lærer og syv elever havde held til at kæmpe sig ind mod land ved egen kraft, mens fem af eleverne endte med at miste bevidstheden på vejen og blev samlet livløse op af Søværnets redningsmandskab.

Sidste mand på båden

Michael Jørgensen og en sidste elev blev tilbage ved den forliste båd, da de andre svømmede mod land.

- Det sidste nogen har set til ham er, at han sad overskrævs på den kæntrede båd sammen med en pige, der senere blev fundet livløs i vandet og nu er blandt de seks elever, der er lagt i koma, siger vagtchefen.

Læreren er ikke dukket op, og status for de øvrige forulykkede er søndag, at seks af eleverne er lagt i kunstig koma og tidligst vil blive forsøgt bragt til live igen mandag morgen.

Ulykken på fjorden skete under elevernes forsøg på at slå skolens interne tidsrekord i dragebådssejlads.