Eftersøgt i knap et år: Politiet har anholdt højtstående bandemedlem

Den 24-årige mand er tiltalt i en sag om grov vold fra sidste år.

Politiet til stede efter skudepisode på Ragnhildsgade i København den 19. september 2018. (Foto: Kristian Djurhuus © Scanpix)

En 24-årig mand bliver her til formiddag fremstillet i grundlovsforhør i Københavns Byret.

Her vil Københavns Politi have ham fængslet for et groft overfald i en frisørsalon under bandekonflikten sidste år. De mener, at den anholdte var en del af overfaldet sammen med 18 andre personer med tilknytning til bandemiljøet.

Den 24-årige har været eftersøgt for sin rolle i sagen i knap et år og var derfor ikke at finde på anklagebænken, da sagen mod en række af de andre anholdte bandefolk kørte ved retten.

- Den pågældende har opholdt sig i udlandet en hel del af tiden. Vi har haft efterretninger om, at han i en periode har opholdt sig i Spanien, lyder det fra politiinspektør i Københavns Politi Knud Hvass.

Han fortæller, at det var et tip, der førte til den 24-åriges anholdelse i går.

- Vi havde fået efterretninger om, at den pågældende var tilbage i Danmark, og det har vi så handlet på. Og det fører så til, at vi i går kunne anholde ham på en restaurant, siger Knud Hvass.

Ifølge DR Nyheders oplysninger er den 24-årige mand særdeles central i bandegrupperingen NNV, der lige nu ifølge politiet er i voldelig konflikt med banden Brothas.

16 allerede dømt i sagen

Overfaldet i frisørsalonen på Nørrebrogade skete også som et led i en konflikt mellem netop de to bandegrupperinger.

Den 1. oktober blev 16 tiltalte dømt i byretten for overfaldet. De fik fængselsstraffe på mellem seks måneder og to år og otte måneder.

Politiet mener, at i alt 19 personer deltog i overfaldet, hvor et offer i 18 minutter blev slået, sparket og fik stukket en kniv i halsen. Videoovervågning var et centralt bevis for politiet.

Men ud over den 24-årige mand har også to andre også været på fri fod i sagen.

Den ene sidder fængslet i Spanien, mens den anden er fængslet i Marokko. Dansk politi forsøger at få dem udleveret.

Da volden ifølge politiet skyldtes en konflikt mellem de to bander, blev straffene mod de 16 forhøjede som følge af bandeparagraffen.

- Vi er jo godt tilfredse med anholdelsen af den 24-årige. Det betyder, at vi forhåbentligt kan få sagen afsluttet, lyder det fra Knud Hvass.

Ifølge sin advokat nægter den 24-årige sig skyldig.