Egmont: Qureshi-sag sendes til skattemyndigheder

Egmont-koncernen har inddraget skattemyndighederne i sagen om sportsjournalisten Michael Qureshis brug af opdigtede skribentnavne.

Egmonts gangbro i Vognmagergade. Nu har koncernen inddraget Skat i sagen om sportsjournalisten Michael Qureshi. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Scanpix)

Egmont-koncernen har efter en intern undersøgelse inddraget skattemyndighederne i Danmark og Sverige i sagen om sportsjournalisten Michael Qureshis brug af opdigtede skribentnavne.

Formålet er at sikre, at der ikke er blevet snydt med skatteindbetalinger.

Koncernen, der udgiver fodboldbladet Goal, har afsluttet sin undersøgelses af de artikler, som Michael Qureshi har leveret til bladet.

Michael Qureshi formidlede angiveligt kontakten mellem en stribe udenlandske journalister og Egmont Publishing.

Han leverede artikler til Goal på vegne af skribenterne, og honoraret blev udbetalt til et konto tilhørende et firma kaldet Cvseeme i England.

Michael Qureshis advokat har dog i forbindelse med undersøgelsen meddelt, at kontoen tilhørte Qureshi selv og ikke det engelske firma.

I alt er der angiveligt udbetalt 330.000 kroner fra Egmont til den engelske konto, og Egmont Publishing anser nu sagen for at være lukket.

/ritzau/