Ejeren af kongepyton har meldt sig

Den grønne kongepyton blev fundet natten til onsdag i et køkken i Nykøbing Falster.

Krokodille Zoo i Eskilstrup har taget sig af den undslupne kongepyton. (© Scanpix)

En kvinde fra Nykøbing Falster fik sig lidt af et chok, da hun natten til onsdag mødte en ubuden gæst i sit køkken.

Da hun i løbet af natten gik ud i køkkenet i sin lejlighed for at få en tår vand, lå der på køkkengulvet en omtrent en meter lang, grøn kongepyton og hvæsede af hende.

Det skriver TV Øst.

Kvinden ringede straks til alarmcentralen, og i første omgang blev Falck kontaktet.

Falck kunne imidlertid ikke komme kvinden til undsætning, så derfor sendte Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi en patrulje til hendes lejlighed i Tværgade.

Selv om den type opgaver ikke lige frem er hverdagskost for ordensmagten, fik betjentene alligevel håndteret kvælerslangen.

- Noget tyder på, at den ene betjent kender lidt til den slags, fortæller Henrik Karlsen, som er vagtchef hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, til TV Øst.

Politiet tog efterfølgende kontakt til Krokodille Zoo i Eskilstrup, der ligger i nærheden, som tog imod dyret.

Her har ejeren af kvælerslangen henvendt sig og aftalt, at den bliver hentet, oplyser vagtchefen ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi onsdag eftermiddag.

På Twitter har politiet lagt et foto af slangen op.

- Denne fætter, en grøn kongepyton på cirka 1,2 meter blev truffet i en lejlighed i Tværgade (...), hvor den absolut intet havde at gøre, skriver politiet på Twitter.

Selv om det ikke er hverdagskost at støde på slanger i Danmark, er det ikke mere en halvanden uge siden, at det skete sidst.

Dengang var det en borger i Skive, der opdagede en halvanden meter lang kongeboa i sin hæk.

Slangens ejer var taget på ferie og havde bedt et familiemedlem om at passe slangen, som altså på en eller anden måde så sit snit til at stikke af.

/ritzau/

Facebook
Twitter