Ekskæreste til tiltalt i Nedim Yasar-sag: 'Jeg fik en helt almindelig fyr hjem den aften'

En række vidner afgav tirsdag forklaring i sagen om den dræbte radiovært.

(ARKIV) Nedim Yasar, fotograferet den 3. februar 2017. To mænd er anklaget for drabet på radioværten og eksbandelederen. De nægter sig begge skyldige. Mandag blev sagen indledt ved Retten på Frederiksberg. (Foto: Tobias Nicolai/Ritzau Scanpix) (Foto: Tobias Nicolai © Scanpix)

En række vidner har tirsdag eftermiddag afgivet forklaring i Nedim Yasar-sagen, hvor to mænd på 25 og 26 år er tiltalt ved Retten på Frederiksberg for drabet på den tidligere bandeleder og radiovært.

To vidner, som begge deltog i bogreceptionen, har uafhængigt af hinanden forklaret, at de efter at have forladt arrangementet lagde mærke til en mand af almindelig bygning med hætte over hovedet og hænderne i lommerne.

- Han kunne se ind i lokalet (bogreceptionen, red.). Det er mit indtryk, at han holdt udkig, forklarede et vidne, som er omfattet af et navneforbud.

Også et tredje vidne, der passerede Hejrevej og gerningsstedet den 19. november 2019, bed mærke i en person med en hætte trukket op over hovedet.

- Jeg så én, der stod op ad bygningen ved Hejrevej og røg, og normalt er det et øde sted, så det undrede mig, at der står en der, sagde han.

Ekskæreste: Opførte sig normalt

Tirsdagens sidste vidneforklaring kom fra en af de tiltaltes tidligere kæreste, som flere gange var i kontakt med den tiltalte den aften, hvor Nedim Yasar blev skudt på klos hold.

Et udtræk af hendes telefonopkald og sms-beskeder har vist, at de to kommunikerede i løbet aftenen, inden den tiltalte kom hjem til hende.

Men der var intet i hans opførsel eller færden, der indikerede, at han skulle have involveret i drabet på Nedim Yasar, forklarede kvinden.

- Jeg fik en helt almindelig fyr hjem den aften. Han var ikke stresset, dårlig eller forvirret, og vi hyggede bare, da han kom hjem. Han har adhd, så han ville have været helt sprælsk, hvis det havde forholdt sig sådan, forklarede hun.

Næste retsmøde finder sted 3. februar, hvor flere vidner er indkaldt til at afgive forklaring.

Dommen ventes afsagt i slutningen af februar.