Ekspedient til politi: Han lignede Putin

Politiet er i gang med at sikre sig videomateriale fra butikken for at identificere de to røvere, som beskrives som østeuropæisk eller russisk udseende.

Københavns Politi har lagt overvågningsbilleder af røverne på Twitter. (Foto: Københavns Politi © Københavns politi)

Københavns Politi var hurtigt på stedet, da der lidt over klokken 11 fredag kom melding om et røveri ved en guldsmedeforretning på Store Kongensgade i det indre København.

To mænd er eftersøgt for røveriet. Den ene beskrives af politiet som østeuropæisk eller russisk af udseende, siger den centrale efterforskningsleder hos Københavns Politi Dan Aakerhjelm Sørensen til DR Nyheder.

- Ekspedienten siger selv, at han ligner Vladimir Putin. Hans medkumpan er 20 til 30 år, cirka 190 centimer høj og med skjorte og jeans, siger efterforskningslederen.

Mændene var ikke maskeret under røveriet, og politiets it-teknikere er nu i gang med at sikre sig videomateriale fra butikken.

- Røveriet er sket ved, at en herre kommer ind i butikken og bagbinder ekspedienten i baglokalet, mens den anden gerningsmand går i gang med at tage for sig af smykker i butikken. Det tager cirka et minut til halvandet, så forlader gerningsmændene stedet og løber i ukendt retning, siger Dan Aakerhjelm Sørensen.

Der var ikke andre end ekspedienten til stede, da røverne gik ind i butikken. Ifølge politiet var begge røvere ubevæbnede.

- De har ikke udøvet decideret vold mod ekspedienten. De har tilbageholdt hende og bundet hende, siger Dan Aakerhjelm Sørensen fra Københavns Politi.

Politiet kan ikke på nuværende tidspunkt sige, hvor meget de to røvere er sluppet af sted med. Oplysninger i sagen kan gives til politiet på telefon 114, mens man bedes ringe 112, hvis man ser røverne.