Ekspert: Dom kan føre til flere retssager mod Siemens

Siemens Wind Power har tabt sag til 3F og skal betale erstatning til tre tidligere ansatte.

Siemens Wind Power skal betale erstatning til Peter Christensen (tv), Rene Tordrup Jensen og Per K. Jensen (th).

Retten i Aalborg dømte i dag, at Siemens Wind Power skal betale næsten 900.00 kroner i erstatning til tre tidligere medarbejdere, der blev syge af deres arbejde hos vindmøllefabrikanten.

Siemens Wind Power kan ende i retten igen, hvis andre tidligere ansatte også lægger sag an mod virksomheden for brud på arbejdsmiljøreglerne.

Det vurderer advokat ved Elmer Advokaterne, Søren Kjær Jensen, der er i mere end 25 år har arbejdet med arbejdsskadesager.

- I det omfang, at de kan sammenlignes med de personer, der er nævnt her i sagen, og deres arbejdsprocesser, så er der grund til at tale om et muligt erstatningskrav for dem, siger han.

Siemens-ansatte skal tage kontakt

Det er 3F, der har ført sagen for de tre medarbejdere, der i dag har fået medhold i retten.

Her lyder meldingen, at man vil granske dommen og se på andre sager, hvor 3F-medlemmer er blevet syge hos Siemens Wind Power.

Er der sandsynlighed for, at de også kan vinde, vil 3F rejse sagen, forklarer Ulla Sørensen, der er ansvarlig for 3F’s arbejdsmiljøpolitiske arbejde.

- Jeg vil appellere til, at hvis man er 3F-medlem og har arbejdet på Siemens i den periode og har haft nogle sager, så skal man gå til den lokale 3F-afdeling, siger hun.

Siemens Wind Power har ikke ønsket at stille op til interview om dommen. På sin hjemmeside skriver Siemens, at virksomheden nu vil gennemgå domme i detaljer og derefter tage stilling til, om den skal ankes til landsretten.

Ansatte syge i mindst 64 sager

Tidligere på året afslørede DR, at ansatte i mindst 64 arbejdsskadesager er blevet syge af at arbejde med farlig kemi hos Siemens Wind Power fra 2005 til i dag.

De ansatte er hovedsageligt blevet syge af de sundhedsskadelige stoffer epoxy og isocyanater.

I videoen herunder kan du se, hvordan det så ud, da de tre tidligere ansatte - Rene Tordrup Jensen, Per K. Jensen og Peter Christensen - fik dagens dom.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk