Ekspert: Kun specialister vil kunne forstå spiontjenestes annoncekode

Kun en udvalgt skare af specialister vil forstå koden i annoncen for Forsvarets Efterretningstjenestes hacker-akademi, mener ekspert.

Ifølge Forsvarets Efterretningstjeneste skulle der være en skjult kode i den annonce, der skal forsøge at kapre ansøgere til det hacker-akademi, der går i luften til august. (© Forsvarets Efterretningstjeneste)

En ny annoncekampagne fra Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) skal lokke hackere til at søge ind på tjenestens hacker-akademi.

I annoncen er der - foruden klichébilledet på en hacker - koder, som for de fleste læsere formentlig vil være ren volapyk. Men det vil også kunne give selv uddannede dataloger rynker i panden, mener lektor på Datalogisk Institut ved Københavns Universitet Ken Friis Larsen.

- Efter mit estimat, så er det en udvalgt skare af specialister, som faktisk vil kunne se, hvad det her handler om, forklarer han.

- Det handler ikke bare om at installere anti-virusprogrammer. Det handler faktisk om at være med i fronten af, hvordan det her område udvikler sig - hvordan vi laver fremtidige forsvarsmekanismer eller måske endda offensive cyberangreb.

Kan du knække koden i annoncen fra Forsvarets Efterretningstjeneste? (© Forsvarets Efterretningstjeneste)

Spørgsmålet er så, hvad koden egentlig handler om.

Ken Friis Larsen vil af hensyn til FE's ansøgningsproces ikke afsløre for meget, men forklarer dog, at det handler om en helt specifik type af hackerangreb.

Og det er positivt, at efterretningstjenesten er så åbne omkring deres arbejde, mener lektoren.

- Som underviser synes jeg, det er positivt, at jeg faktisk kan pege på nogle af mine studerende og sige, at FE faktisk er en højst relevant aftager – og jeg kan pege på, hvorfor det, de lærer på universitet, er relevant.

  • Opgaven for FE's hackerakademi bliver ikke at lære optagede at hacke, men at målrette tankegangen og kompetencerne, så de kan bruges i FE.

  • Uddannelsen varer fire en halv måned og består af tre moduler:

  • Et basismodul om netværk, it-infrastruktur og avanceret sikkerhed

  • Et defensivt modul om, hvordan man forsvarer sig over for hackere

  • Et offensivt modul om egentlige hacker-teknikker.

  • Uddannelsen kommer til at foregå et hemmeligt sted i København.

  • Kilde: Forsvarets Efterretningstjeneste.

https://www.facebook.com/DRNyheder/posts/1139252126125310