Ekspert: Nye skattesager letter livet for udlandsdanskere

En lempeligere tolkning af skattereglerne for udlandsdanskere, vil give mulighed for et friere liv i Danmark, siger revisor.

Afgørelsen af Stephen Kinnoncks skattesag betyder, at en række andre skattesager, hvor udlandsdanskere er blevet ramt, nu skal gå om. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Det vil gøre livet en smule lettere for udlandsdanskere, at Skat nu lemper tolkningen af reglerne for hvor man er skattepligtig, en smule.

Det vurderer Richardt Tabori Kraft, der er partner i revisionsselskabet Deloitte.

- Skat mener, at de her afgørelser er lidt lempeligere end tidligere praksis, og derfor har der været nogle sager som måske tidligere er behandlet forkert, som skal de behandles på samme måde som Stephen Kinnonck og Camilla Wests sager.

Kommer efter kendissager

Den nye tolkning kommer efter, at topmodellen Camilla West og statsministerens mand Stephen Kinnock er blevet frikendt for at være fuldt skattepligtige i Danmark.

Det betyder, at man ikke automatisk bliver skattepligtig i Danmark, hvis man som person med arbejde i udlandet og bolig i Danmark, arbejder en lille smule, mens man opholder sig i Danmark.

- Vores råd til de her danskere har hidtil været, at man holder sig helt fra at lave erhvervsarbejde i Danmark, for at undgå at blive skattepligtig. Men i Steven Kinnocks sag, kan vi se, at sporadisk besvarelse af e-mails og så videre, og det, at man har en fire fem møder i Danmark, ikke gør en skattepligtig, og det gør livet lettere for nogle mennesker, siger Richardt Tabori Kraft.

Genoptager sager

Samtidig med den nye tolkning, har Skat besluttet at genoptage over 100 sager, hvor personer med arbejde i udlandet, er dømt skattepligtige i Danmark på grund af bopæl og sporadisk arbejde herhjemme.

Ifølge Richardt vil vurderingen af, hvor man skal betale skat dog altid afhænge af den enkelte sag, og derfor er det svært for ham at sige, hvilke sager, der konkret vil blive omgjort.

Han er dog ikke i tvivl om, at de personer, der får gavn af Skats lempeligere tolkning, kan sende en tak til statsministeren.

- Dem, der får gavn af det, kan glæde sig over, at Helle Thorning Schmidt i sidste ende offentliggjorde afgørelsen om hendes mand, for hvis den ikke var blevet offentligt kendt, var det ikke sikkert, den var kommet videre i Skats systemer, og at man havde ændret praksis.

Facebook
Twitter