Ekspert om politiets aktion: Vi vil se mindre hash på gaden

Hash i gadebilledet vil være mindre synlig efter torsdagens storstilede politiaktion mod pusherne på Christiania.

Det tog seks timer for pusherne på Christiania at stille boderne op igen på Pusherstreet, efter politiet havde foretaget anholdelser og ransagninger torsdag. (Foto: Carl Redhead © Scanpix)

Flere steder i København bliver der solgt hash ganske åbenlyst. Især Pusherstreet på Christiania er kendt for sine boder, hvor hashklumperne ligger fremme på bordet.Men efter politiet torsdag gennemførte en storstilet aktion mod de organiserede kriminelle på Pusherstreet, vil hashklumperne ikke være helt så lette at spotte i fremtiden, vurderer ekspert i kriminologi, Kim Møller fra Aarhus Universitet.

- Sådan en aktion reducerer ikke forbruget af hash i befolkningen, men den kan betyde, at pusherne passer mere på, og at handlen bliver mindre synlig i gadebilledet, siger han.Presse dem til at være diskretePolitiet anholdt og varetægtsfængslede i alt 80 personer efter hashaktionen - det er dermed den største aktion mod organiserede kriminelle nogensinde.- Det vil presse dem til at være mere diskrete for at undgå at blive anholdt, og det er jo langt hen ad vejen dét, man kan opnå, siger Kim Møller.

Han mener ikke, at aktionen vil få betydning for den mængde hash, der bliver solgt eller for befolkningens forbrug.- Det er ligesom med hastighedskontrol - folk holder ikke op med at køre for stærkt, siger Kim Møller.Større indsats mod åbenlys hashhandelPolitiet slog torsdag til mod 150 adresser i og omkring Christiania, i hovedstadsområdet og på Sydsjælland.

Aktionen foregik som led i en større indsats mod den åbenlyse hashhandel på blandt andet Christiania. Tidligere har politiet slået til i Folkets Park og i Jægersborggade på Nørrebro.Politiet beslaglagde under torsdagens aktion tre millioner kroner i kontanter, flere hundrede kilo hash, våben, biler og nogle Harley Davidson-motorcykler under aktionen.

Facebook
Twitter