Ekspert: Politiet skal kunne dele misbrugsmateriale med pædofile

Politiet kan ikke infiltrere pædofile miljøer og fange bagmændene, hvis ikke de kan dele materiale, lyder det i en ny ph.d.-afhandling.

Ifølge Trine Thygesen Vendius er omfanget og grovheden af de videoer og billeder af overgreb mod børn, som deles i de pædofile netværk eksploderet på nettet. (Foto: DR © DR)

Når dansk politiet efterforsker pædofile netværk, må de kun spille ofre og ikke være opsøgende.

Men hvis politiet skal fange bagmændene, skal de kunne bidrage til netværket.

Det fremgår af ph.d.-afhandlingen ”Europol og Cyberkriminalitet – proaktiv efterforskning og forbrydelser mod børn”, skriver Metroxpress.

- Det ér en købmandshandel, og hvis ikke politiet kan dele misbrugsmateriale, kan de ikke infiltrere de miljøer, hvor overgrebene faktisk finder sted, forklarer post.doc. ved Juridisk Fakultet på Københavns Universitet, Trine Thygesen Vendius, som står bag afhandlingen til DR Nyheder.

I andre europæiske lande som Belgien og Italien gør politiet det allerede.

Trine Thygesen Vendius er klar over, at emnet kan virke kontroversielt – fordi politiet dermed direkte spreder videoer og billeder af overgreb mod børn – men med andre former for kriminalitet, gør politiet det allerede.

- Når politiet efterforsker narkokriminalitet, køber de jo narko, selvom det er ulovligt. Det er en del af agentvirksomheden, forklarer hun.

- Og hvis det kan betyde, at de får infiltreret netværkene, hvor overgrebene finder sted på børn, synes jeg, at det har sin berettigelse.

Facebook
Twitter