Ekspert: Reinkarnationsdebat kan skade folkekirken

Det vil skade folkekirken, hvis det får konsekvenser for sognepræst at tro på reinkarnation, mener religionssociolog.

Folkekirken skyder sig selv i foden, hvis Annette Bergs tro på reinkarnation får konsekvenser. (Foto: © JAKOB DALL, © Jakob Dall)

Det er et problem, at danske sognepræster med friere fortolkninger af kristendommen ofte skal stå skoleret overfor biskopper.

Det mener religionssociolog Peter Lüchau.

- Hvis der hver gang bliver lukket ned for de mere liberale præster i den danske folkekirke, så vil der med tiden kun være plads til den konservative fløj. Det, tror jeg, vil få flere til at melde sig ud af folkekirken, siger han.

Udmeldingen kommer efter at sognepræsten Annette Berg har fortalt, at hun tror på reinkarnation. Det har fået biskop Peter Fischer-Møller til at invitere præsten til samtale. Reinkarnation er nemlig i strid med folkekirkens bekendelsesgrundlag.

-Det ligner en magtdemonstration inden for folkekirken. Ingen kan nemlig bestemme, hvad der er rigtig og forkert indenfor kristendommen. Det er umuligt, sådan som verden ser ud i dag, siger Peter Lüchau.

Biskop i Roskilde stift, Peter Fischer-Møller, siger til DR Nyheder, at samtalen med Annette Berg i første omgang er for at udrede sognepræstens udsagn, som han synes lyder ”misforståelige”.