Ekspert: Sådan skaber du et stærkt netværk

Ta, kontakt til nogen du ikke kender. Det mener uviklingskonsulent i Djøfs Karriere - og Kompetencecenter, Thomas Kantsø, er vejen til et godt og stærkt netværk.

(© Colourbox)

Netværk er vigtigt. Så vigtigt at hver tredje finder nyt job gennem netværk.

Det oplyser Danmarks Statistik med baggrund i arbejdskraftundersøgelsen fra tredje kvartal.

Kontakt nogen du ikke kender. Det mener uviklingskonsulent i Djøfs Karriere - og Kompetencecenter, Thomas Kantsø, er vejen til et godt og stærkt netværk.

Organiser dit netværk

Når det gælder om, at få opbygget et stærkt netværk, er det ifølge ham vigtigt, at man først får det organiseret.

Hans gode råd er så simpelt som at tømme sin telefon for kontakter og dernæst dele dem op i grupperne privat, studie, kolleger/fagligt og andet. Så kan man ifølge Thomas Kantsø nemlig se, i hvilke kategorier man mangler kontakter.

- Alle dine kontakter er adgang til nye kontakter, og her ligger der et kæmpe potentiale til netværk, siger Thomas Kantsø.

Kontakt dit andet led

Thomas Kantsø mener, at det vigtigt, at du gør det klart, hvem du gerne vil have i dit netværk. Han foreslår, at du laver en liste med 50 arbejdspladser, du gerne vil være en del af og så kontakter de ansatte, som du selv har samme jobfunktioner som.

- Det vigtigste er, at du ikke er bange for, at tage kontakt til dit andet led - altså nogen du ikke kender, siger Thomas Kantsø.

Han mener, at problemet bunder i, at det er uvant for os at ringe til fremmede, og at vi her skal være bedre til at kaste os ud i det.

- Vær kort, præcis og anerkendende i din henvendelse. Det værste der kan ske er, at de ikke kan hjælpe dig, siger han.

Benyt dig af nettets visitkortholder

Thomas Kantsø ser det professionelle netværks forum LinkedIn som en enorm ressource til at skabe nye forbindelser.

Man kan på LinkedIn finde både arbejdspladser, arbejdsgivere, gamle kolleger og folk i samme branche, og som markedet er lige nu, bliver man ifølge Thomas Kantsø nødt til selv at gøre noget, for at holde sin karriere ved lige.

- LinkedIn er perfekt som visitkortholder. Her kan du vise din faglighed og stille den til rådighed og skabe kontakt til dem du synes er interessante.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter