Ekspert: Ulven vil angribe mennesker

Canadisk ulveekspert forudser, at danske ulve vil angribe små børn, hvis de får lov at slå sig ned.

Hvis ulvenes tilstedeværelse accepteres af mennesker, så vil de angribe børn og svage grupper, mener ekspert. (Foto: © Colourbox)

En førende canadisk ulveekspert siger nu, at hvis ulve får lov at slå sig ned i Danmark, så er det kun et spørgsmål om tid, før de vil angribe mennesker. Det skriver Søndagsavisen.

Angrebene vil særligt være rettet mod børn og svagelige.

Det forklarer Valerius Geist, professor ved Faculty of Environmental Design på Universitetet i Calgary i Canada til Søndagsavisen.

Han har skrevet talrige artikler og bøger om ulves adfærd rundt om i verden, og hvordan de har tilpasset sig nye forhold, hvis de er migreret ind i nye områder.

Når de totalfredede ulve erfarer, at menneskene ikke gør dem noget, så bliver det farligt, siger han til Søndagsavisen.

- Hvis ulvenes tilstedeværelse accepteres af mennesker, så vil de angribe børn og svage grupper såsom handicappede, siger Valerius Geist.

Han forklarer, at Danmark er så tæt befolket, at ulvene vil vænne sig til mennesker og med tiden opfatte dem som bytte.

Han siger desuden, at ulve aldrig tidligere har kunnet leve side om side med mennesker i et landskab med marker og menneskelig bebyggelse over det hele.

Valerius Geist fortæller endvidere, at ulven først vil finde føde i skraldespande og jage hunde, katte og husdyr. Det danske råvildt vil hurtigt blive fordrevet. Herefter vil de angribe mennesker, forklarer han.

Han mener, at den danske regering må sætte en stopper for ulvenes indtog i Danmark.

- Ulven må fjernes, så snart den dukker op. I stedet må man støtte de internationale bestræbelser på at holde ulvene i store reservater, der er fri for mennesker. Ulvene kan ikke være i kultiverede landskaber, siger han til Søndagsavisen

Ella Maria Bisschop-Larsen, præsident i Danmarks Naturfredningsforening, mener at Danmark må acceptere, at den fredede ulv gør sit indtog i Danmark og henviser til, at ulvene ikke har forårsaget meget skade i Tyskland og Sverige.

Her yngler ulvene dog primært i mere øde områder.

/ritzau