Eksperter: Jagten på sundt liv er hysterisk

Fokus er forkert, når man kun spiser grøntsager, palæokost, rawfood eller proteiner, mener to sundhedseksperter.

Hvis man kun spiser grøntsager, palæokost, rawfood eller især spiser proteiner er fokus forkert, mene en sundhedsekspert. (Foto: © Jacky Naegelen, Scanpix)

Ifølge to eksperter er vi blevet for hysteriske i jagten på det sunde liv, skriver Berlingske.

- Det er vanskeligt for folk at agere i den enorme mængde af viden, de får, og så griber man til de enkle forklaringer, siger Carsten Obel, direktør og professor på Center for Sundhedssamarbejde på Aarhus Universitet.

- Nogle mennesker overdriver det, og det giver et let marked for gode ideer som eksempelvis palæokost. Men det er et fejlagtigt fokus, når folk kun spiser grøntsager eller spiser primært proteiner, siger han..

Morten Elsøe, kandidat i molekylær ernæring og fødevareteknologi fra Aarhus Universitet, siger, at sundhed er blevet en fast del af vores konkurrencekultur.

- Jeg ser en hel masse mennesker, der forsøger at leve op til nogle sundhedskrav, uden at de har overvejet, hvad det egentlig skal give dem. Det bliver hysterisk, når ens madvaner bliver ekstreme, siger han.

- Hvis man kun spiser rawfood for eksempel. Det bliver også hysterisk, når tanker omkring mad fylder uforholdsmæssig meget og ikke bidrager positivt til livskvaliteten. Det skaber skam over ikke at leve op til kravene, mener Morten Elsøe.

/ritzau/