Eksperter om Obama i Kolding: Stjernestøvet giver god omtale

USA's tidligere præsident skal mødes med studerende og det lokale erhvervsliv på Syddansk Universitet til september.

USA's tidligere præsident Barack Obama kommer til Danmark for tredje gang, når han den 28. september skal besøge Syddansk Universitet i Kolding. (Foto: Jim Bourg © Scanpix)

Når USA's præsident Barack Obama træder ind på Syddansk Universitet i Kolding til september, vil de inviterede erhvervsfolk og 200 studerende ikke kun opleve en begivenhed med stjernestøv og kendisfaktor.

De vil også blive inspireret og få en følelse af fællesskab med hjem.

Det mener adjunkt på Copenhagen Business School, Christoph Ellersgaard, der forsker i magtelite og netværk.

- Obama har bestredet verdens mest magtfulde post, og han er en glimrende taler. De fremmødte vil få en fælles oplevelse, som giver en følelse af sammenhold i gruppen. Ligesom hvis man var taget til en koncert eller i teatret sammen – bare betydeligt tungere, fordi det er så stor en personlighed, forklarer han.

Besøget finder sted den 28. september, og Barack Obama skal blandt andet tale om fremtidens lederskab og entreprenørskab.

Obama kan lære fra sig

Selvom der måske kan virke langt mellem det ovale kontor i Det Hvide Hus og en mellemstor virksomhed i Kolding, skal man ikke underkende effekten af en tale fra Barack Obama, mener Nikolaj Stagis, der er ekspert i branding.

- Jeg tror, at Barack Obama kan tale ind i noget af det, der gør os stolte som danskere, men også noget af det, som vi måske har mulighed for at præge eller ændre, eksempelvis global opvarmning og hungersnød, siger han og fortsætter:

- Når erhvervsfolk og studerende hører det fra en, der er så anerkendt, og som man har så stort respekt for, kan det godt inspirere til, at de tager det med hjem og sætter det på dagsordenen.

Boost for Kolding

Det er foreningen Business Kolding, der står bag eventen med Syddansk Universitet og Kolding Kommune som samarbejdspartnere.

Ifølge Nikolaj Stagis vil besøget ikke kun være en gevinst for de mennesker, der er inviteret til at høre USA's tidligere præsident tale. Kolding Kommune og Syddansk Universitet kan også få meget positivt ud af det.

- Når en by og uddannelsesinstitution får så stort et navn på besøg, er det en kæmpe anerkendelse. Man er måske ikke det fornemmeste universitet i landet eller den største by, men pludselig er man oppe at spise kirsebær med de store byer og universiteter, siger han og fortsætter:

- Det ligger der et enormt boost i. Både i forhold til stolthed, men også i forhold til image, fordi det er med til at tegne et anderledes billede af kommunen og universitetet. Det giver god omtale.

Det er tredje gang, at Barack Obama gæster Danmark. Første gang var i september 2009, hvor han var på en lynvisit i forbindelse med Den Internationale Olympiske Komités (IOC) udvælgelse af OL-værtsby for 2016. Anden gang var samme år, hvor han deltog i klimatopmødet COP15 i København.

Arrangementet er lukket for offentligheden.

Facebook
Twitter