Eksplosion i Greve: Lokalt politi samarbejder med specialenhed

Hovedstadsområdet har nu været ramt af ti eksplosioner på et halvt år.

Midt- og Vestsjællands Politi efterforsker en eksplosion ved en beboelsesejendom i Gersagerparken i Hundige syd for København, natten til tirsdag den 27. august 2019. Det oplyser vagtchef Boye Rasmussen tidligt tirsdag morgen. Ingen personer er kommet til skade, men der er sket materiel skade på bygningen. . (Foto: presse-fotos.dk/Ritzau Scanpix) (Foto: © Presse-fotos.dk, Scanpix)

Tirsdag nat kort før klokken to blev beboerne i Gersagerparken ved Hundige vækket af et højt brag. En kraftig eksplosion havde skabt store skader på indgangspartiet til en af opgangene i boligområdet.

Eksplosionen var nummer to på godt fire måneder i Gersagerparken.

Men mens der i april blev kastet en håndgranat, så skete eksplosionen tirsdag nat ikke på samme måde.

Det bekræfter vicepolitiinspektør ved Midt- og Vestsjællands Politi, Jacob Olsen.

- Der er forskel på modus i april, hvor man sprænger en håndgranat, og så det, der er gjort her, siger Jacob Olsen.

Han bekræfter samtidig, at man i politikredsen koordinerer efterforskningen med den specialenhed i Københavns Politi, der efterforsker ni andre eksplosioner i hovedstadsområdet.

- Det er en prioriteret sag, og vi samarbejder og koordinerer vores efterforskning med København, lyder det fra Jacob Olsen.

Vicepolitiinspektøren kan endnu ikke sige noget om, hvad der førte til sprængningen tirsdag nat, fordi politiet fortsat mangler at få de tekniske erklæringer i sagen.

Kan være lokal konflikt

I en pressemeddelelse har Midt- og Vestsjællands Politi tidligere meldt ud, at man mener, at eksplosionen kan være sket på grund af en konflikt mellem personer i lokalområdet.

I slutningen af juni blev en 27-årig mand ramt af skud i brystet samme sted.

Han er i forvejen kendt af politiet, og ifølge DR Nyheders oplysninger har han tilknytning til den opgang, hvor eksplosionen tirsdag skete.

Og relationen mellem netop eksplosionen og skyderiet er noget, som politiet undersøger.

- Det er en vinkel, vi er opmærksomme på. En sprængning og et skyderi er ikke hverdagskost, og når det sker i præcis samme område, så er det klart, at det har vores interesse, siger vicepolitiinspektør, Jacob Olsen.

Han vil dog ikke fortælle mere om, hvilke personer konflikten i området involverer.

Ingen anholdte i eksplosionssager

Hovedstaden har med den seneste eksplosion i Hundige været ramt af i alt ti sprængninger siden februar i år.

Københavns Politi har samlet en særlig gruppe til at efterforske flere af eksplosionerne, der er sket både i København og på Københavns Vestegn.

Der er endnu kun anholdt personer i sagen om eksplosionen ved Skattestyrelsen, der skete 6. august, og politiet har ikke meldt noget ud om efterforskningen af de andre sager.

- Det er klart, at det har vores højeste prioritet, lød det fra chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov fra Københavns Politi, da han kommenterede eksplosionerne.

Ifølge DR's oplysninger er der ved flere eksplosioner i hovedstaden anvendt et dynamitlignende, industrielt sprængstof.

Vi har samlet et overblik over eksplosionerne her.

Se skaderne ved eksplosionen i Hundige her: