Eksplosion i pizzeria i Vanløse: Politiet efterlyser vidner

Politiet er her til morgen rykket talstærkt ud til en eksplosion i Vanløse.

Jyllingevej. Her ses skaderne på et pizzaria og boligerne på den anden side af vejen. Foto: John Johansen.

Politiet er tidligt her til morgen rykket ud til en eksplosion ved Jyllingevej og Ålekistevej i Vanløse. Det skriver Københavns Politi på twitter.

Ifølge DR's reporter på stedet, Camilla Faurholdt-Löfvall, er politiet talstærkt til stede ved et pizzeria, hvor vinduerne er blæst ud.

Vicepolitiinspektør i Københavns Politi, Rasmus Agerskov Schultz, bekræfter over for DR, at man modtog flere anmeldelser om et "kæmpe brag" omkring kl. 05.40 onsdag morgen, og at man er talstærkt til stede på adressen.

- Det ser voldsomt ud, men det har også været en større eksplosion. Vi er nu ved at undersøge, om der ligger en forbrydelse bag. Det er endnu for tidligt at sige noget om, fortæller han.

Store skader på bygninger

Også brandvæsnet er til stede, og flere brandfolk og kriminalteknikere går lige nu og besigtiger området, ligesom også Kemisk Beredsskab er på adressen, lyder det fra Camilla Faurholdt-Löfvall. En ambulance er kørt fra stedet, men ifølge politiet er der ikke meldinger om nogen tilskadekomne.

Det pizzeria, hvor eksplosionen har fundet sted, er voldsomt medtaget, fortæller DR's reporter.

- Vinduespartiet i facaden er fuldstændig smadret, og træ og glas ligger spredt på fortov, cykelsti og helt ud på vejbanen.

Eksplosionen er også gået ud over bygninger på den anden side af den fire vejbaner brede Jyllingevej, fortæller Camilla Faurholdt-Löfvall.

- Et eller andet er fløjet fra pizzeriaet, over vejen og over i en lejlighed på den anden side af gaden, hvor det har smadret vinduerne.

DR's reporter på stedet fortæller desuden, at beboere og presse ved 08.00-tiden blev gennet væk af sikkerhedsmæssige hensyn, da bombehunde skulle tjekke bygningen

  • et stykke metal fra pizzeriaet.
  • Vinduerne i pizzeriaet er blæst ud efter eksplosionen tidligt i morges.
  • Politiet modtog anmeldelse kl. 05.40 og rykkede hurtigt ud på Jyllingevej.
1 / 3

Vil gå ud over morgentrafikken

Ifølge politiet vil efterforskningsarbejdet få konsekvenser for morgentrafikken. Politiet fortæller til P4 Trafik, at Jyllingevej er komplet spærret for trafik ved Ålekistevej og ned til Jernbane Allé på grund af politiarbejdet, der vil tage det meste af formiddagen. De opfordrer til at finde alternative ruter i morgentrafikken.

Politiet oplyser i øvrigt på Twitter, at man efterlyser vidner, der har været i området omkring kl. 05.40.

Opdateret med video og citater fra politiet.