Eksryger anker til Højesteret

Højesteret skal afgøre, om Skandinavisk Tobakskompagni har manipuleret for at øge rygernes afhængighed.

Allan Lykke Jensen anker sin sag mod Skandinavisk Tobakskompagni til Højesteret, og da sagen er principiel har han fået fri proces.

Den historiske retssag mod Skandinavisk Tobakskompagni ruller videre til Højesteret. Eksrygeren Allan Lykke Jensen har besluttet at anke Østre Landsrets dom, oplyser hans advokater.

Landsretten gav i december producenten medhold og besluttede samtidig, at Lykke Jensen ikke skulle have erstatning. Han har fået fri proces til retssagen, som anses for at være principiel.

I første omgang var det advokat Anker Laden-Andersen, der førte sagen for Allan Lykke Jensen, men nu er det advokat Karsten Høj, der overtager opgaven, og han mener, at landsrettens dom er forkert.

Bekyldninger om manipulation

- Der kan rejses kritik af dommens juridiske grundlag, og det samme gælder de bevisvurderinger, der er foretaget for at nå til det frifindende resultat, siger Karsten Høj i en pressemeddelelse.

Allan Lykke Jensen havde krævet 53.000 kroner med en påstand om, at cigaretfabrikanten har manipuleret med nikotinoptagelsen, så afhængigheden er øget.

Han mener også, at Prince-cigaretterne giver rygerne mere nikotin og tjære, end der er angivet i deklarationerne.

Både Kræftens Bekæmpelse og Hjerteforeningen støtter mandens retssag, fremgår det af pressemeddelelsen.