Ekstremregn overrasker ekspert

Selvom det er alment kendt at vejret bliver mere og mere ekstremt, så overrasker det voldsomme regnvejr i København i går alligevel ekspert

Et truende syn, som det man kunne opleve nord for København i Birkerød i går, vil blive mere normalt fremover. Og vi bør reagere på det mener ekspert (© Brugerbillede)

Klimaforandringerne vil skabe vildere og voldsommere vejr. Det er blevet sagt til hudløshed de seneste år. Men det voldsomme vejr, der ramte, særligt København, i går, overrasker alligevel Karsten Arnbjerg-Nielsen fra DTU.

- Det er usædvanligt, særligt, at det samme område bliver ramt så voldsomt flere gange, siger Karsten Arnbjerg-Nielsen fra DTUs institut for Vand- og Miljøteknologi.

Anden gang på en måned

København er allerede blevet ramt én gang i år i juni, og det er nærmest blevet en tilbagevendende begivenhed med viadukter, tunneler og kældre under vand.

Og Karsten Arnbjerg-Nielsen, der har specialiseret sig i oversvømmelser, mener at man bliver nødt til at tage problemet alvorligt.

- Man kan ikke klare det med nye kloakker og Faskiner. Der skal laves byplanlægning, der får vandet derhen, hvor det laver mindst skade, siger han og fremhæver at det faktisk er godt at Lyngbyvej bliver oversvømmet, og ikke et beboelsesområde på Østerbro.

Huse skal måske nedrives

Faktisk kan den ekstreme regn betyde at man bliver nødt til at rive huse, der ligger uhensigtsmæssigt ned.

- Ja, det kan vise sig at være det bedste at gøre i visse situationer, siger han til DR Nyheder.