EL og DF vil systematisere Airbnb-markedet

Mens EL vil overveje beskatning af private udlejere, frygter DF ’brodne kar’ i branchen.

Airbnb's eksplosive vækst giver anledning til at se på reglerne for privatudlejningen mener politikerne. (Foto: Yuya Shino © Scanpix)

Airbnb-markedet er voldsomt stigende, og derfor vil det være fornuftigt at se nærmere på sikkerhedsreglerne på markedet, mener DF’s boligordfører Merete Dea Larsen.

- Det synes jeg er en rigtig god idé at undersøge nærmere, når noget bliver så omfangsrigt, som det her er blevet, siger hun.

Brancheorganisation for hoteller, Horesta, sagde i går, at der er behov for at sikre Airbnb-boliger, så sikkerheden er i orden som hos deres professionelle udbydere.

Den vurdering er Merete Dea Larsen enig i, fordi det voksende marked giver rum til svindlere.

- Vi skal have fremlagt nogle forskellige løsningsmodeller. Med de store tal (antallet af overnatninger, red) er der som regel brodne kar imellem, siger hun.

Siden 2009 har 711.000 gæster brugt tjenesten til at finde en feriebolig i Danmark, og det seneste år har gæster 1,7 millioner gange overnattet i en Airbnb-bolig.

Må ikke blive alternativ hoteldrift

EL’s boligordfører, Søren Rasmussen, er enig med Merete Dea Larsen i, at udlejningen bør sættes i system. Men det er i mindre grad sjusk med sikkerheden, der bekymrer ham – det er mere, om Airbnb bliver en så god forretning, at folk udnytter konceptet.

- Jeg synes, det skattemæssige er det væsentligste, siger han.

- Vi vil nødigt, at nogen lejemål bliver udnyttet og fungerer som Airbnb-udlejning det meste af tiden, for man kan jo opnå en væsentlig indtægt. Så er vi ude i noget, som er på vej til at blive alternativ hoteldrift frem for at det er en del af en deleøkonomi, siger han.

Facebook
Twitter