Elefantunge i zoo er som ventet dødfødt

Elefanten Surin har født sin unge, men den er som Københavns Zoo havde forudsagt ikke i live.

Der kommer ikke en ny elefantunge i zoo i denne omgang.

Det skulle have været en glædelig begivenhed i Zoologisk Have i København, når man ville få en ny elefantunge.

Men desværre for zoo er elefanten dødfødt. Det bekræfter Zoologisk Have på Twitter. Elefantmoderen Surin har selv født ungen, men kommer altså aldrig til at lære den at kende.

- Ungen er født og er som ventet dødfødt. Det er en stor lettelse, at Surin selv fødte ungen, så vi undgår indgreb, skriver zoo på det sociale medie.

https://twitter.com/CopenhagenZoo/status/639811987262803970

Fandt udstødt fosterhinde

Allerede fredag formiddag meddelte dyrepasserne, at ungen formentlig slet ikke var i live. Man havde nemlig fundet udstødt fosterhinde i stalden.

Det skete efter længere tids spænding, da en elefantfødsel ikke sker lige med det samme. Elefanten er det pattedyr, som er drægtig i længst tid - der går typisk 20-22 måneder. Og den seneste måned har zoo ventet på, at fødslen kunne gå i gang når som helst. Men først for få dage siden lød det fra zoo, at fødslen var på vej.

Havde ungen været i live, ville den være den 17. elefant, der nogensinde er født i Københavns Zoo.

Det er anden gang, at elefanten Surin har været drægtig, men heller ikke første gang fik hun glæde af sit afkom. Første gang - i august 2013 - døde ungen umiddelbart efter fødslen på grund af en medfødt hjertefejl.

Skal være drægtig igen

Hos zoo har man dog allerede planer om, at hunelefanten skal være drægtig igen.

- Der er ingen tvivl om, at det er planen, at hun skal blive det. Det er den primære grund til, at hun her. Det er for at producere nogle elefantunger, siger dyrlæge Mads Bertelsen, Københavns Zoologiske Have til Ritzau.

Han fortæller desuden, at Surin har det fint efter fødslen, fordi dyr ikke bliver kede af det over en død unge, som mennesker bliver.

- Dyr har ikke kapacitet til at blive traumatiserede på samme måde, som mennesker kan. Mennesker har nogle forventninger, følelser og bekymringer om fremtiden. Jeg tror ikke, dyr har nogle af de ting, siger Mads Bertelsen.

Der er ingen andre elefantunger i den zoologiske have, da man i november 2014 måtte aflive ungen Khao Sok, fordi den havde fået en herpesvirus.

Facebook
Twitter