Elektronik-silikone blev brugt i bryster

Lægemiddelstyrelsen og de franske myndigheder har nu offentligjort dokumenter, der viser hvad der var i de skadelige brystimplatater

Der var blandt andet silikone beregnet til ektronik i brystimplataterne fra det franske firma PIP, viser offentliggjort dokument. (Foto: Sebastian Nogier © Scanpix)

Lægemiddelstyrelsen og de franske myndigheder har nu offentligjort dokumenter, der viser, hvad der var i de omdiskuterede PIP-brystimplatater.

I analysen af silikonen fra PIPs implatater har der vist sig at være tre typer silikone, der ikke hører til i en kvindes bryst. En af de tre typer silikone kommer fra det franske firma Bluestar og er ifølge firmaets egen hjemmeside beregnet til indkapsling af elektroniske komponenter.

Det er den såkaldte Rhodorsil RTV 141 A & B silikone, en tokomponetsilikone, der bliver anbefalet til blandt andet "belægning eller fyldning af elektroniske komponenter eller elektrisk udstyr". Det viser blandt andet det engelsksprogede datablad, som kan downloades her.

En af de to andre silikone-typer, der indgik i de kunstige barme, var Silopren U 165, der godt nok hører til indenfor sundhedsområdet, men er beregnet til brug indenfor tandlæge-branchen

Mindst 69 af de potentielt farlige brystimplatater er blevet indopereret på kvinder i Danmark. De fordeler sig således rundt i landet:

  • 13 implantater, Herlev sygehus i sidste halvdel af 2004

  • 7 implantater, Frederikshavn

  • 2 implantater, Odense Universitetshospital

  • 45 implantater, Privatklinikken ApS 2007 til 2008

  • 2 implantater, Søllerød privatklinik

FacebookTwitter