Elever forliste under rekordforsøg

Det var under et forsøg på at slå en intern tidsrekord, at to lærere og 13 børn forliste på Præstø Fjord.

Det var under et forsøg på at slå en intern tidsrekord, at to lærere og 13 børn forliste på Præstø Fjord. (Foto: © Søren Steffen, Scanpix)

Det var noget så banalt som et forsøg på at slå en gruppe andre elevers rekord i at sejle med dragebåd, der efter alt at dømme endte med at koste idrætslæreren Michael Jørgensen livet og lægge seks elever i koma.

Det oplyser vagthavende ved Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi, Erik Mather, efter politiet har fået afhørt de overlevende elever, der er ved bevidstheden.

- Det gjaldt om at sejle hurtigst muligt ud til en bøje i fjorden og tilbage igen. For kort tid siden havde elever fra fritidslinjen på skolen sat ny rekord, og det var den eleverne fra idrætslinjen jagtede, siger vagtchefen.

Rekordforsøget blev aflyst undervejs

Da de to lærere og 13 unge sejlede af sted var vejret ifølge de overlevende fint og stille, men omkring en halv time inde i rekordforsøget blæste det op, og det fik den 44-årige Michael Jørgensen til at aflyse sejladsen.

- Han sagde, at det ikke længere var forsvarligt og at de var nødt til at vende om. Og det var så under denne vending, at det gik galt og båden kæntrede, siger vagtchefen.

I det iskolde vand gik flere af eleverne i panik, men det lykkedes Michael Jørgensen at få organiseret, at børnene i grupper skulle svømme mod land.

Selv blev han ifølge de overlevende tilbage for at hjælpe en pige, der var stærkt forkommen.

- Det sidste nogen har set til ham er, at han sad overskrævs på den kæntrede båd sammen med en pige, der senere blev fundet livløs i vandet og nu er blandt de seks elever, der er lagt i koma, siger vagtchefen.

Politiet har nu opgivet at finde den forsvundne lærer i live.