Eline efter fertilitetsundersøgelse: Det var brugbart og informativt

Vil jeg have børn eller vil jeg ikke? Og hvor lang tid har jg at bestemme mig i? 33-årige Eline Svendsen er lidt mere afklaret efter et besøg

- Det er rart at vide, om jeg kun har et år eller 10 tilbage at få børn i, siger 33-årige Eline Svendsen fra København (Foto: Privat)

- Det er rart at vide, om jeg kun har et år eller 10 tilbage...

Det siger 33-årige Eline Svendsen. Hun fandt fertilitetsrådgivning på nettet i håb om at få svar på, hvor lang betænkningstid hun og kæresten egentlig har - for vil de have børn, eller vil de ikke? Og i så fald - hvor lang tid kan de vente?

Det ville hun have undersøgt, fordi det nu er muligt for kvinder at få et nogenlunde overblik over deres baby-deadline. Alle kvinder er nemlig født med et "æggeur", som ringer på et tidspunkt - og så er det ikke længere muligt at få børn.

For på Rigshospitalet og på Horsens Sygehus tilbyder læger nu en vurdering af, hvor mange års frugtbarhed, en kvinde har igen.

Så ved at give kvinderne et overblik over, hvor lang eller kort tid de har tilbage, håber man at kunne begrænse dyre fertilitetsbehandlinger.

Rigshopsitalet og Horsens Sygehus har åbnet for den gratis fertilitetsrådgivning.

Afklaring

Og en af dem, der har fået tjekket sin fertilitet, er Eline Svendsen fra København.

- For vi ved ikke endnu, om vi vil have børn. Og jeg vil gerne finde ud af, hvor lang tid, jeg har at beslutte mig i, siger hun til DR Nyheder.

Hun vil helst ikke ud med, hvor lang tid hun har endnu, inden "æggeuret ringer" - men tjekket har givet hende en afklarethed, som hun ikke havde før.

- Det har gjort det hele lidt mere konkret. Min kæreste og jeg ved stadig ikke, om vi vil have børn, men min kæreste er ikke helt så afvisende mere overfor tanken, som han har været, siger hun.

Udfyldte spørgeskema

Rigshospitalet svarede blandt andet på spørgsmål om sit helbred og livsstil, og om hendes mor røg, da hun ventede hende. Og så fik hun foretaget en scanning af sit underliv.

- Det var lidt surrealistisk, for jeg havde ikke forestillet mig, at jeg skulle scannes, inden jeg en gang evetuelt blev gravid. Men det blev opvejet, da jeg kunne se mine æg og æggeledere på skærmen, fortæller hun.

- Alt i alt var det brugbart. Vi har fået nogle informationer, som vi måske kan bruge til noget en gang.