Ellemann: JPs chefredaktør bør gå

Jyllands-Postens chefredaktør, Carsten Juste, bør sige op på grund af sin rolle i sagen om Muhammed-tegningerne, mener tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen.

Uffe Ellemann-Jensen er tidligere udenrigsminister og formand for statsminsteren parti, Venstre. (Foto: Keld Navntoft © Scanpix)

Jyllands-Postens chefredaktør bør gå af, mener Uffe Ellemann-Jensen.

Den tidligere udenrigsminister og Venstre-formand synes, at avisen skal hjælpe til en løsning på den internationale krise, som de 12 tegninger af profeten medført.

Og ifølge Ellemann sker det bedst ved, at chefredaktør Carsten Juste går af.

Bør sige sin stilling op

- Når en chefredaktør erkender, at han har foretaget et fejl-jugement og siger, at han ikke ville have gjort, som han gjorde, hvis han vidste, hvad det førte til, så bør han sige sin stilling op, lyder det fra Ellemann i Jyllands-Postens egne spalter.

Den tidligere udenrigsminister henviser dermed til, at chefredaktør Carsten Juste i sidste uge tilkendegav, at hvis han havde vidst, at Muhammed-tegningerne ville føre til boykot og trusler mod danske liv, ville han ikke have bragt dem.

Ikke opgaven voksen

- Når man erkender at have begået en så fatal fejl, som foreløbig har kostet seks menneskeliv, er man ikke sin opgave voksen, siger Ellemann, der ikke mener, at Jyllands-Postens bestyrelse bør fyre Carsten Juste i den ophidsede situation.

Allerede en måned efter de 12 tegninger blev offentliggjort, karakteriserede Uffe Ellemann-Jensen tegningerne som en "pubertetsagtig demonstration". Og den kritik står han ved:

Undskyldning kan kun komme fra avisen

- Det ærgrer mig, at man ikke giver den uforbeholdne undskyldning, som kun kan komme et eneste sted fra - nemlig fra avisen, siger Uffe Ellemann-Jensen

Den tidligere udenrigsminister og Venstre-formand afviser, at regeringen skulle have ansvar i sagen.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53acf633a11f9d1748332224