Ellen husker Titanics forlis: I dag fylder hun 110 år

Danmarks næstældste nulevende person runder torsdag endnu et skarpt hjørne.

Ellen Adelaide Brandenborg fylder 110 år og er Danmarks næstældste. Fødselsdagsmenuen står på laks fra Norge og et glas Sauterne. Hun bor på Lokalcenter Søholm i Viby J.

Da Titanic forliste natten mellem den 14. og 15. april 1912, var Ellen Adelaide Brandenborg seks år.

Hun kan huske verdens mest kendte skibsforlis, ligesom hun husker, da de danske kvinder fik stemmeret i 1915.

- Jeg kan huske, familien var samlet, men jeg husker jo ikke talerne. Jeg var kun ni år gammel, siger Ellen Adelaide Brandenborg.

Da Adolf Hitlers invaderede Polen og startede Anden Verdenskrig i 1939, var hun 33 år, og hun har i det hele taget oplevet rigtig meget af det, som vi andre kun har læst om i historiebøgerne. Torsdag fylder Ellen Adelaide Brandenborg 110 år.

Kun en dansker er ældre

Fødselaren er den næstældste nulevende person i Danmark. Signe Højer fra Silkeborg er ældre - hun blev 110 år den 1. november 2015.

Ellen Adelaide Brandenborg har fået fire børn. Hans kom til verden i 1930, er 85 år og er kommet hjem fra Canada for at besøge sin mor på Lokalcenter Søholm i Viby J., hvor Ellen Adelaide Brandenborg bor.

- Det er dejligt. Jeg kunne ikke bo et bedre sted. De er utrolig søde, og vi får kram og kys hver dag, siger hun.

Døtrene Birgit på 80 år og Esther på 70 år er også kommet på fødselsdagsbesøg. Ellen Adelaide Brandenborgs fjerde barn, Inger Margrethe, døde for 20 år siden i en alder af 51 år. Derudover har hun seks børnebørn og ni oldebørn.

Dagens fødselsdagsmenu står på laks fra Norge og et glas hvid Sauterne.

Ifølge den nu 110-årige kvinde er opskriften på at leve et langt liv simpel: Man skal leve sundt og fornuftigt. Se mere i klippet fra DR P4 Østjylland herunder.

https://www.facebook.com/drp4ostj/videos/748003905301391/