Emmy til Nikolaj og Julie

DR's populære tv-serie om det kriseramte par Nikolaj og Julie har vundet en Emmy, der er den amerikanske tv-verdens svar på filmbranchens Oscar. Det er andet år i træk, at DR vinder prisen, som sidste år gik til Rejseholdet.

DR's populære tv-serie om det kriseramte par Nikolaj og Juliehar vundet en Emmy-pris, som er den amerikanske tv-verdens svar påfilmbranchens Oscar.

Det er andet år i træk, at en DR-serie bliver vinder ikategorien bedste udenlandske drama-serie. Sidste år løb DR's"Rejseholdet" med hæderen.

Skarp konkurrence"Nikolaj og Julie" - spillet af Peter Mygind og Sofie Gråbøl -vandt prisen i konkurrence med tre andre serier fra Australien,Spanien og Storbritannien.

- Jeg er helt fantastisk glad for, at vi har vundet. Det kannæsten ikke lade sig gøre i den virkelige virkelighed at få dennepris to år i træk, sagde chefen for TV-Drama, Ingolf Gabold, efterprisuddelingen.

Han tror, at DR's succes hænger sammen med, at det generelt gårgodt for dansk film i øjeblikket.

 Se billedserieNikolaj ogJulie fik i nat en Emmy for bedste internationaletv-serie.Emmy til Nikolaj og Julie

Anden gang DR får prisen

Tv-direktør Jørgen Ramskov, der er i New York med blandt andrePeter Mygind, Sofie Gråbøl og Ingolf Gabold, mener, at DR har grundtil at være utrolig stolt.

- Vores ambition er at sende tv-dramatik i den bedste kvalitettil danskerne. Med endnu en Emmy fik vi et bevis på, at vi er pårette vej, siger Jørgen Ramskov.

Det var 31. gang Emmy-prisen blev uddelt og anden gang, at DRfik prisen.

Emmy-prisen uddeles af et uafhængigt internationalt akademi medmedlemmer i flere end 50 lande.

Nikolaj og Julie er i gennemsnit blevet set af halvanden millionseere.

De 22 afsnit er foreløbig solgt til Sverige og Norge. Desuden erserien i kommission i Holland, Belgien og Frankrig.