Emmy til Rejseholdet

"Rejseholdet" - Fischer, la Cour, Ingrid Dahl og alle de andre - har vundet Danmarks første internationale Emmy-pris i kategorien bedste dramaserie. Serien fra DR om de danske politifolk slog både Australien, Holland og Storbritannien.

Den populære tv-serie Rejseholdet vandt i nat Danmarks førsteInternationale Emmy-pris i kategorien bedste udenlandskedramaserie.

QuizQuizzen er lavet før de to ekstra-afsnit blev sendt Test din viden om Rejseholdet.javascript:generelpopup('http://www1.dr.dk/pubs/nyheder/html/nyheder/baggrund/tema2002/rejseholdet/rh.swf','','450','360','no','no');Rejseholdet quiz

Holdet bag Rejseholdet, der allerede var stolte, da serien blevnomineret, var ovenud lykkelige over at have vundet.

- Vi er meget beærede over at modtage denne pris i tv's egethjemland, sagde DR-producer Sven Clausen, da han på hele holdetsvegne modtog prisen på Hotel Sheraton i New York.

Officielt var det producenten Sven Clausen og forfatteren PeterThorsboe, der var nomineret. Derfor gik de på scenen for at sigetak og modtage Emmy-statuetterne i New York.

Skuespillerne var repræsenteret af Charlotte Fich, der spillerRejseholdets leder i serien, og Mads Mikkelsen, der spiller denunge betjent Fischer.

Nomineret for første gang

Det er første gang, atDanmark har været nomineret til en Emmy.

MadsMikkelsen, producent Sven Clausen og forfatteren Peter Thorsboe vedEmmy-uddelingen i New York. Foto: DR, © DR

- Det er et flot signal, at DR kan producere noget af verdensbedste tv-dramatik - og det kan vores medarbejdere være stolte af.Det er til stor inspiration, når vi også fremover har den ambitionat sende det bedste tv-dramatik til danskerne, siger DRstv-direktør Jørgen Ramskov, der deltog i festlighederne.

Fejring herhjemme

Herhjemme fejres kåringen medgenudsendelse af to afsnit i dagene mellem jul og nytår.

Til januar begynder optagelserne af to nye afsnit. De bliver påhver halvanden times varighed og sendes i julen 2003.

Sejren i New York vil på trods af medieforlig og almindeligsmalhals også blive fulgt op af en øget produktion af danskdramatik i det kommende år. Det lover programdirektør LarsVesterløkke.

//detectBrowser();// * Seriens hovedforfatter er Peter Thorsboe, som harskabt figurerne i Rejseholdet over guderne i den græske mytologi.

* Peter Thorsboe er uddannet på Filmskolen. Han skrev også nogleafsnit af DR-serien 'Taxa', som i øvrigt havde hans lillebror, StigThorsboe, som hovedforfatter.

* DR forhandler med tysk TV, og derudover er Frankrig, Hollandog Belgien ved at overveje serien til deres seere. De første 30afsnit af Rejseholdet er allerede solgt og sendes lige nu i denordiske lande. "Unit One" er seriens engelske titel.

* Afsnit nr. 28 og 30 havde mere end 2,2 mio. seere, hvilket eruhørt høje seertal. Så mange seere har normalt kun et Melodi GrandPrix eller afgørende fodboldlandskampe. Det er flere seere endantallet af vælgere som samlet stemte på Venstre ogSocialdemokratiet ved det seneste folketingsvalg, dvs. hhv.1.007.858 og 1.003.323 vælgere.

* Rejseholdet består af 30 afsnit. Det første afsnit blev sendtden 1. oktober 2000. Foreløbig sidste afsnit blev sendt den 1.april 2002.

* Men til januar mødes skuespillerne bag serien igen for atpåbegynde indspilning af de absolut sidste 2 afsnit af Rejseholdet,der hver bliver på 90 minutter. Disse afsnit sender DR til jul -næste år! DR udsender i øvrigt samtlige 30 afsnit af »Rejseholdet«på DVD inden jul - i år.

Vidste du at... * Den internationale Emmy-komite offentliggjorde 7.oktober i år de nominerede programmer, som skulle konkurrere omårets internationale Emmy-priser, der er den amerikanske tv-verdenssvar på filmens Oscar.

* Det var 30. gang den internationale Emmy-pris blev uddelt.

* Prisen har til formål at fremme produktionen af og at hædrefremragende tv-programmer fra lande uden for USA.

* Det internationale Akademi, der uddeler prisen, er enuafhængig organisation med medlemmer fra over 50 lande.

* Prisen uddeles bl.a. til følgende kategorier: børn og unge,nyhedsdækning, drama serier, tv-film/mini-serier, dokumentar. Dervar fire nominerede i hver kategori og Rejseholdet var nomineret ikategorien "Drama Series", sammen med tre andre drama-serier frahenholdsvis Holland, Australien og England

* Alene det at være nomineret var en international anerkendelseaf "Rejseholdet".

* Det er første gang et dansk tv-program har vundet den fornemmepris.

Emmy- priser * Rigspolitiets rejseafdeling - i daglig taleRejseholdet - blev oprettet den 23. august 1927.

* Det var fra starten egentlig tænkt som et »brandkorps«, derskulle rykke ud på landet for at bistå de lokale politikredse iforbindelse med uopklarede brande og mulig forsikringssvindel.

* Men opgaverne blev snart mere alvorlige. I 1929 fikRejseholdet sin første mordsag, der hurtigt blev fulgt op af andresager om f.eks. bedragerier, våbensmugling, røverier og mord.

* Den 23. august i år kunne Rejseholdet have fejret sit 75-årsjubilæum, men det blev forinden nedlagt og delt i flere mindreenheder. Samme besked fik medlemmerne af DRs rejsehold i afsnit 30- det foreløbig sidste afsnit.

Kilder: DR Presse og Vejle Amts Folkeblad 7 marts2001

Det rigtige rejseholdRejseholdet vinder enEmmy