En 29-årig mand dræbte familiefar ved Café Louise

Tre mænd er kendt skyldig for slagsmål på Café Louise sidste år. En 29-årig er skyldig i drab på familiefar.

Sagen har været længe undervejs, da politiet først skulle få den 29-årige tiltalte hentet til Danmark fra Libanon. Politiet mener, at han er flygtet til Libanon kort tid efter slagsmålet på Café Louise. (Foto: Bax Lindhardt © Scanpix)

En mand på 29 år er tirsdag i Københavns Byret kendt skyldig i drabet på den 38-årige familiefar William Qurshie fra Ghana sidste år på Cafe Louise i København. En 28-årig medtiltalt er frifundet for drabet.

Den 29-årige er også skyldig i tre drabsforsøg og grov vold, mens den 28-årige blev kendt skyldig i to drabsforsøg, grov vold og vold under et værtshusslagsmål.

En tredje mand på 32 år - den 29-åriges storebror - er kendt skyldig i to episoder af vold, og blev dermed frikendt for to drabsforsøg.

Stukket i hjertet

Familiefaren William Qurshie blev en tidlig morgen 15. september sidste år stukket en gang i hjertet ved Cafe Louise på Nørrebro, mens han havde en øl i den ene hånd og sin cykel i den anden.

Drabet var den tragiske ende på et værtshusslagsmål, der bølgede frem og tilbage både inde på selve værtshuset og udenfor. Der blev både brugt knive, slagvåben og knuste flasker.

Det præcise forløb kommer fra en overvågningsvideo, som viser slagsmålet og det efterfølgende drab.

Erkendt at have kniv

Den 28-årige og 29-årige mand var tiltalt for drab samt drabsforsøgene på fire personer. Den 29-åriges storebror på 32 år var tiltalt for to drabsforsøg samt grov vold i forbindelse med slagsmålet, der udviklede sig til et knivstikkeri.

Den 28-årige har erkendt, at han har haft en kniv på sig, men nægter anklagen om drabsforsøg. Samtidig nægter han også grov vold og drabsforsøg. Den 29-årige har nægtet at have hensigt til at dræbe, men erkender at haft en kniv på sig.

Hans storebror har tidligere nægtet alle anklagerne.

Skulle hentes i Libanon

Sagen har været længe undervejs, da politiet først skulle få den 29-årige tiltalte hentet til Danmark fra Libanon. Politiet mener, at han er flygtet til Libanon kort tid efter slagsmålet på Café Louise.

Senere tirsdag skal anklager og forsvarere argumentere for, hvilken straf de mener, de tre mænd skal have. Dommen falder senere tirsdag i byretten.

/ritzau/

Facebook
Twitter