En af de sigtede i Omar el-Hussein-sag er løsladt

Fem unge mænd har været fængslet siden 28. februar, sigtet for at hjælpe med terror. Nu er den ene løsladt, men stadig sigtet.

Siden februar 2015 har fem mænd siddet fængslet for medvirken til angrebene mod Krudttønden og den jødiske synogoge (arkivfoto). (Foto: søren bidstrup © Scanpix)

Københavns Politi har løsladt en af de fem varetægtsfængslede i sagen om angrebene mod Krudttønden og Synagogen i Krystalgade i februar 2015.

Den løsladte mand er 19 år, og han har været varetægtsfængslet siden den 28. februar 2015 sigtet for medvirken til drab og drabsforsøg.

Så sent som i sidste uge bad en anklager om at få forlænget varetægtsfængslingen.

Det efterkom en dommer i Københavns Byret trods forsvarerens protester som alle de øvrige gange, spørgsmålet har været bragt op.

- Anklagemyndigheden har fulgt efterforskningen tæt og har nu vurderet, at der ikke længere er grundlag for at opretholde varetægtsfængslingen mod den ene af de fem arrestanter i sagen. Sigtelsen mod den unge mand opretholdes dog indtil videre, siger chefanklager Karin Degnboel Thostrup, fra Københavns Politi.

Sagen kører fortsat for lukkede døre, så der er ikke flere oplysninger.

/DR Nyheder/