En anholdt i sag om efterladte børn i Aarhus

To personer er frihedsberøvet, og en er anholdt i sagen om to efterladte børn i Aarhus.

Østjyllands politi er stadig interesseret i at høre fra personer, som kender de efterladte børns eller forældrenes identitet. (Foto: © Østjyllands Politi, Scanpix)

Østjyllands Politi var i aftes til stede på flere adresser i Jylland i forbindelse med efterforskningen af sagen om de to små børn, der lørdag aften blev fundet efterladt i Aarhus midtby.

En person blev anholdt, og to blev administrativt frihedsberøvet for at sikre deres identitet.

- Vi arbejder ud fra en mistanke om, at børnene er kommet til Danmark sammen med nogle personer, som opholder sig eller har opholdt sig illegalt i landet, siger politiinspektør Michael Kjeldgaard.

- Via vores efterforskning fandt vi frem til nogle personer, som kan have en relation til børnene. Nu skal de videre afhøringer og undersøgelser gøre os klogere på, hvordan børnene er endt på gaden i Aarhus, siger han.

Børnene, som formentligt stammer fra Afghanistan, er blevet overdraget til Familiecentret i Aarhus Kommune, og de har det efter omstændighederne godt.

Sagen om de to børn har ført til mange telefonopkald, og nu er man så langt med efterforskningen, at man kun er interesseret i opkald fra personer, er kender børnenes eller forældrenes identitet, siger Michael Kjeldgaard.

De to små børn blev fundet af forbipasserende ved et busstop på Park Allé i Aarhus i lørdags. (Foto: © Mikkel Berg Pedersen, Scanpix)

Østjyllands Politi vil i løbet af dagen foretage yderligere efterforskningsskridt og afhøringer.

På et pressemøde i eftermiddag vil politiet fortælle om efterforskningen, og Erik Kaastrup-Hansen, social- og beskæftigelsesdirektør i Aarhus Kommune, vil orientere om kommunens rolle i forhold til børnene.

Du kan følge pressemødet her på dr.dk fra kl.14:55.

/DR Nyheder/