Én ballademager snuppet af ansigtsgenkendelse på Brøndby Stadion

Brøndby IF har i dag taget et nyt overvågningssystem i brug for første gang.

Brøndbys risiko- og sikkerhedschef mener, at debuten for det nye system har været en succes. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Der skulle ikke gå lang tid med det nye sikkerhedssystem på Brøndby Stadion, før en ballademager gik i fælden.

Det nye ansigtsgenkendelse via overvågningskameraerne har nemlig opfanget en person, som har karantæne fra stadion, men som alligevel forsøgte at snige sig ind.

Det oplyser risiko- og sikkerhedschef Mickel Lauritsen.

- Vi har fået et match i en af vores indgange, og det har resulteret i en sag, så det kan man godt sige, er en succes, siger han.

I dagens superligakamp har Brøndby for første gang taget systemet med ansigtsgenkendelse i brug som den første private virksomhed herhjemme.

Indtil nu har vagterne brugt manuel kontrol med et stykke papir i hånden for at finde folk med karantæne, men fremover får de hjælp af overvågningskameraerne, der med en ny teknologi scanner stadiongængernes ansigter og måler cirka 150 punkter i ansigtet.

Hvis der er match, kommer det op på en skærm ved indgangen til stadion, og så kan en vagt se på billederne og bede vedkommende om at identificere sig, inden han bliver afvist eller lukket ind - hvis systemet tager fejl.

Får afgift og forlænget karantæne

Og ét match blev det altså til i dag, og det er sikkerhedschefen ganske tilfreds med.

- Det er selvfølgelig en stor succes at prøve et system af for første gang og så få et match. Vi vil selvfølgelig helst have, at folk bliver væk, men i og med at vedkommende er dukket op, og vi så har fået ham, det viser, at det virker, siger Mickel Lauritsen.

Brøndbys risiko- og sikkerhedschef, Mickel Lauritsen. (© dr)

Han oplyser, at vedkommende blev trukket til side og ført over i et rum, hvor politiet også var til stede.

- Så får vedkommende en afgift, og han får forlænget sin karantæne. Derfra tager politiet over og fører sagen videre fra deres side, siger Mickel Lauritsen, der oplyser, at karantænen som minimum bliver forlænget med et halvt år.

Naturligt skridt at gå

Tidligere er Brøndbys beslutning om at benytte ansigtsgenkendelse blevet kritiseret i skarpe vendinger af IT-Politisk Forening, der mener, at systemet er en alt for indgribende overvågningsteknik at benytte sig af sammenlignet med problemernes størrelse.

Det var de brøndbyfans, DR talte med i dag, dog langt fra enige i.

Og risiko- og sikkerhedschefen på Brøndby Stadion mener da også, at det er et helt naturligt værktøj at bruge til at løse en mangeårig udfordring.

- Vi har prøvet det her i rigtig mange år med registrering på papir, og det er meget svært at holde styr på så mange personer, så vi tager selvfølgelig imod al den hjælp, vi kan få, siger Mickel Lauritsen.

Også AGF vil søge om tilladelse fra myndighederne til at bruge ansigtsgenkendelse.

Facebook
Twitter