En betjent er i livsfare efter skyderi på Christiania

Politiet sætter alle kræfter ind på at fange gerningsmanden, oplyser politidirektør Thorkild Fogde på et pressemøde natten til torsdag.

Politidirektør i København Thorkild Fogde ved nattens pressemøde foran Politigården. (Foto: © Sofie Rønde Mathiesen, DR Nyheder)

- Vi ved, hvem gerningsmanden er, siger politidirektør i København Thorkild Fogde på et pressemøde foran Politigården i København klokken 02:15 natten til torsdag.

Her kommenterer han aftenens skyderi på fristaden Christiania i København.

Meldingerne om skyderiet begyndte at sprede sig på sociale medier efter klokken 23 onsdag.

Først fortalte øjenvidner, at de havde set en betjent blive båret ind i en ambulance. Derefter bekræftede Københavns Politi på Twitter, at to betjente og én civil mand var blevet ramt af skud.

Betjent i livsfare

Den ene betjent blev ramt i hovedet, den anden blev skudt i benet, mens den civile mand blev ramt i låret, da han tilfældigt kom forbi. Betjenten, der blev ramt i hovedet, er natten til torsdag i livsfare og ligger på operationsbordet.

- Det er meget alvorligt. Det påvirker os, når en af vores betjente bliver så hårdt og kritisk såret. Det hører ingen steder hjemme, når en ung betjent i sin bedste alder bliver ramt i hovedet, siger politidirektør Thorkild Fogde ved pressemødet og understreger, at Københavns Politi sætter alle kræfter ind på at få fat i gerningsmanden.

- Og Københavns Politi har mange kræfter, understreger han.

Den civile mand, der blev ramt af skud, har oplyst, at han er af udenlandsk herkomst. Han er i kontakt med politiet og har ikke pårørende i Danmark.

Trak skjult våben

Skyderiet fandt sted under det, politiet har betegnet som en rutinemæssig opgave i forbindelse med hashhandel i Pusherstreet.

Vicepolitiinspektør og pressetalsmand Henrik Blandebjerg fortæller på nattens pressemøde, at gerningsmanden er kendt af politiet, og at han også er kendt i relation til Christiania.

Han trak et skjult våben, da politiet ville anholde ham.

- Vi har tilkaldt ekstra styrker, vi har orienteret svenskerne, og så gør vi alt, hvad vi kan for at fange ham, siger Henrik Blandebjerg.

Jagt på gerningsmanden

Politiet har natten igennem også været massivt til stede i området ved Christiania, hvor gerningsmanden er blevet jagtet intenst.

Politidirektør Thorkild Fogde oplyser, at politiet endnu ikke vil gå ud med et signalement af gerningsmanden, som han betegner som farlig.

Politiet forventer at give flere informationer klokken 06 torsdag morgen.

Se politiets pressemøde fra kl. 6.00 i morges: