En dansk soldat er blevet dræbt efter ildkamp i Sydirak

En dansk soldat er blevet dræbt i Irak. Soldaten blev ramt af skud ved en ildkamp i Al Hartha-området ved Basra i Sydirak. Der var tale om en operation, hvor danske soldater kom i ildkamp.

Soldaten blev dræbt undet en operation, hvor danske soldater kom i ildkamp. (© HOK)

Endnu en dansk soldat er blevet dræbt i Irak.

Soldaten blev ramt af skud ved en ildkamp i Al Hartha-området ved Basra i Sydirak. Det oplyser Hærens Operative Kommando, HOK.

Ved ikke hvem der skød

Chefen for Hærens Operative Kommando, generalmajor Poul Kjærskov, siger til Radioavisen, at man ikke ved, hvem der skød, men at der er tale om en operation, hvor danske soldater kom i ildkamp.

Soldaten, der var konstabel ved Jysk Dragonregiment i Holstebro, blev i aftes hårdt såret ført til det britiske felthospital, hvor han døde af sine kvæstelser.

Ingen andre danske soldater blev såret.

Gade: Det er på alle måder forfærdeligt

Den dræbte er det sjette dødsoffer blandt danske soldater i Irak. Det giver anledning til nye spekulationer omkring soldaternes sikkerhed, siger Søren Gade.

- Det er på alle måder forfærdeligt, at endnu en dansk soldat har mistet livet i Irak, ikke mindst for de pårørende, siger forsvarsminister Søren Gade til Ritzau.

Men det er den risiko, som desværre er til stede, siger han.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:533c693ba11f9d0fcce780a1http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:533c693ca11f9d0fcce780a4

Facebook
Twitter