En eksplosion rammer politistation på Nørrebro

Det er anden gang på under en uge, at en eksplosion rammer en offentlig myndighed i København.

Endnu en eksplosion har ramt København. I nat raserede en eksplosion facaden på en nærpolitistation på Nørrebro.

Ingen er kommet til skade. Politiet efterlyser en mand, der er set løbe derfra.

- Dele af bygningen har taget lidt skade, men det vigtigste er, at der ikke er nogen tilskadekomne, siger Rasmus Agerskov Schultz, vicepolitiinspektør ved Københavns Politi.

Politiet modtog anmeldelse om et højt brag på Hermodsgade på Nørrebro klokken 03.18 i nat, og hele området omkring stationen er spærret af som et stort gerningssted.

- Lige nu er vi i gang med at undersøge nærmere ude på gerningsstedet i forhold til eksplosionen. Det er selvfølgelig noget, vi tager ekstremt alvorligt, siger Rasmus Agerskov Schultz og tilføjer:

Facadens vinduer er sprængt i stykker på nærpolitistationen på Hermodsgade. (Foto: © Mads Gluud)

- Også i forhold til eksplosionen tidligere på ugen, men det er samtidig for tidligt at sige noget om, hvorvidt det har en sammenhæng.

Det er anden gang på én uge, at en offentlig myndighed i København rammes af en eksplosion. Det er Københavns Politis lokalstation Nordøst, der ligger i Hermodsgade 3, som er blevet ramt af eksplosionen.

- Det gør selvfølgelig, at vi skærper vores interesser om dels vores egne, men også øvrige offentlige bygninger, når sådan noget sker, indtil vi har et overblik over, hvad gerningsstedet viser.

  • Politiet er massivt til stede på Nørrebro i København efter eksplosionen i nat. (Foto: © Philip Davali, Scanpix)
  • Teknikere arbejder på gerningsstedet. (Foto: © Philip Davali, Scanpix)
  • Facaden er blevet smadret. (Foto: © Presse-fotos.dk, Scanpix)
  • Ingen er umiddelbart kommet til skade, oplyser politiet. (Foto: © Presse-fotos.dk, Scanpix)
  • Det vides ikke, om der er en forbindelse med eksplosionen ved Skattestyrelsen og nattens eksplosion på Nørrebro. (Foto: © Presse-fotos.dk, Scanpix)
1 / 5

Tirsdag aften ramte en eksplosion Skattestyrelsen ved Nordhavn Station på Østerbro, og hvem der står bag tirsdagens eksplosion er endnu ikke opklaret.

I går aftes oplyste Københavns Politi, at det var industrielt sprængstof, der var brugt ved tirsdagens hændelse.

Hvad der er brugt ved nattens eksplosion er endnu ikke klart. Det er politiet lige nu ved at undersøge nærmere.

Den del af Tagensvej, der ligger lige ud for Hermodsgade, er her til morgen også spærret af. (Foto: © Thea Deleuran Müller)

Mand efterlyses

Københavns Politi oplyser også, at man nu efterlyser en mand med mørkt tøj, der er set løbe fra politistation på Nørrebro umiddelbart efter eksplosion. Han er set løbe fra stedet mod Sigynsgade i retning væk fra Tagensvej ned mod Skjolds Plads.

Et muligt øjenvidne har på Twitter lagt billeder op fra Hermodsgade, der viser knuste ruder og store skader på indgangspartiet til politistationen og en tilstødende bygning.

Politiet vil dagen igennem være massivt til stede i området, og en mobil politistation vil også blive sat op på ved gerningsstedet.

Hvis du har set noget i løbet af natten og har oplysninger, som kunne være i politiets interesse, opfordrer vicepolitiinspektøren også til, at man lægger vejen forbi og giver politiet besked eller ringer på telefonnummer 114.

'Vanvittigt højt brag'

34-årige Mikael Panduro var på vagt som dørmand på en natklub i Sigurdsgade nær politistationen, og han beretter om massiv polititilstedeværelse efter eksplosionen, som han beskriver som "voldsom".

- Der lød et helt vanvittigt højt brag, og det hele rystede. Der går ikke meget mere end et par minutter, så er politiet til stede og spærrer det hele af, siger han til Ritzau.

- Folk, der var på gaden, søgte over mod klubben. Det var voldsomt, og folk blev bange.

På sociale medier beskriver flere, hvordan de er blevet vækket af det højlydte brag - flere af brugerne skriver, at de er bosiddende flere kilometer fra Hermodsgade.

Tirsdag aften ramte en eksplosion Skattestyrelsens kontorer på Østbanegade i Københavns nordhavn. Politiet har endnu ikke opklaret, hvem der stod bag.